Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mustafa Yerli’nin taziyesine katıldı. Başkan Kalın, saldırının tüm yönleriyle araştırılacağını belirterek, “Saldırganların en ağır cezayı alması için olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

MHP teşkilatı taziyede bir araya geldi

Kayseri, geçtiğimiz günlerde yaşanan acı bir olayla sarsılmıştı. Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mustafa Yerli için düzenlenen taziye programına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın da katıldı.
Taziyeye, önceki dönem Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Halit Yağmur, MHP Kocasinan İlçe Başkanı Behsat Önder, MHP Melikgazi İlçe Başkanı Murat Titizbaş ve çok sayıda teşkilat mensubu da katılım gösterdi.

Diyanetten üniversite skandalı: Emekli Ali Erbaş’a profesörlük yolu mu açılıyor?
Diyanetten üniversite skandalı: Emekli Ali Erbaş’a profesörlük yolu mu açılıyor?
İçeriği Görüntüle

Taziye programında duygusal anlar yaşanırken, İl Başkanı Kalın ve teşkilat mensupları, Mustafa Yerli’nin ailesine başsağlığı dileyip sabır temennisinde bulundu.

Nadi̇re Temur (23)

Kalın: “Olayın tüm yönleriyle araştırılmasını istiyoruz”

Taziye sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, yaşanan saldırının tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini vurguladı. Kalın, “Bu menfur saldırının aydınlatılması, faillerin en ağır cezayı alması için olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Ülküdaşımız Mustafa Yerli’yi rahmetle, saygıyla ve dualarla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu acıyı unutturmayacağız”

Başkan Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da aynı kararlılığı yineledi. Kalın, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Alçak bir saldırı sonucu aramızdan ayrılan ülküdaşımız Mustafa Yerli’nin taziye duasına, önceki dönem Pınarbaşı Belediye Başkanımız Menduh Uzunluoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanımız Halit Yağmur, Kocasinan İlçe Başkanımız Behsat Önder, Melikgazi İlçe Başkanımız Murat Titizbaş ve teşkilat mensuplarımızla beraber katıldık. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve tüm yönleriyle araştırılarak saldırganların en ağır cezayı alması için olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Teşkilattan birlik mesajı

MHP Kayseri teşkilatı, Mustafa Yerli’nin vefatının ardından yayınladıkları mesajlarda birlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Teşkilat üyeleri, adaletin yerini bulması için hukuki sürecin yakından takip edileceğini belirtti.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve şüphelilerin yakalanması için güvenlik güçlerinin geniş çaplı çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.

Kaynak: Nadire Nur Temur