Kayseri Haber / Kayserili CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Epstein skandalı ve kaçırıldığı iddia edilen Türk çocuklarıyla ilgili daha önce reddedilen araştırma önergesini hatırlatarak TBMM bünyesinde komisyon kurulması çağrısı yaptı.
Kayserili Milletvekilinden Dikkat Çeken Açıklama
Kayserili olan Aykut Kaya, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla uluslararası kamuoyunda uzun süredir tartışılan Epstein skandalı ve bu kapsamda gündeme gelen Türk çocuklarına yönelik iddialar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
“Araştırma Önergemiz Reddedildi”
Aykut Kaya, daha önce bu konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundukları araştırma önergesinin iktidar partileri tarafından kabul edilmediğini hatırlattı. Kaya açıklamasında,
“Epstein skandalı ve kaçırıldığı iddia edilen Türk çocukları için daha önce verdiğimiz araştırma önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti” ifadelerine yer verdi.

Bu sözlerle birlikte konunun siyasi tartışmaların ötesinde ele alınması gerektiğine dikkat çeken Kaya, iddiaların ciddiyetinin her geçen gün arttığını vurguladı.
“Bu Bir Devlet Meselesidir”
CHP’li Kaya, yeni iddiaların kamuoyunda derin bir endişeye yol açtığını belirterek, konunun yalnızca bir siyasi başlık olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti. Açıklamasında,
“Bugün yeni iddialar yüreklerimizi yakmaya, uykularımızı kaçırmaya devam ediyor. Bir çocuğumuzun bile orada olma ihtimali düşünülemez. Bu bir devlet meselesidir, millet meselesidir” sözleriyle sürecin hassasiyetine dikkat çekti.
TBMM’de Komisyon Talebi
Aykut Kaya, iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında özel bir araştırma komisyonu kurulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Kaya, devletin tüm imkânlarıyla sürece dahil olması gerektiğini belirterek, çocukların güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.

Kamuoyunda Yankı Uyandırdı
Kaya’nın açıklamaları sosyal medyada ve siyasi kulislerde geniş yankı bulurken, birçok kullanıcı konunun detaylı şekilde araştırılması gerektiği yönünde görüş paylaştı. Özellikle insan hakları, çocuk hakları ve devlet sorumluluğu başlıkları altında yapılan yorumlar dikkat çekti.
CHP’li milletvekilinin çağrısının önümüzdeki günlerde Meclis gündeminde yeniden tartışma yaratması bekleniyor.
Kayserili olan CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya yaptığı sosyal medya paylaşımı ile gündemde olan Epstein skandalı ve kaçırıldığı iddia edilen Türk çocukları hakkında araştırma yapılması konusunda açıklama yaptı.
Yapılan konuşmada,
“Epstein skandalı ve kaçırıldığı iddia edilen Türk çocukları için daha önce verdiğimiz araştırma önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.
Bugün yeni iddialar yüreklerimizi yakmaya, uykularımızı kaçırmaya devam ediyor.
Bir çocuğumuzun bile orada olma ihtimali düşünülemez. Bu bir devlet meselesidir, millet meseledir.
TBMM bünyesinde mutlaka bir araştırma komisyonu kurulmalıdır!” ifadelerini kullandı.


