Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte hava sıcaklıkları da aniden düşmeye başladı. Yaşanan bu ani hava olayları bağışıklık sistemini zayıflatarak nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının artmasına neden oluyor. Sadece havaların soğuması değil okulların açılması ve kalabalık ortamlarda yaşanan yoğunluğun artması da salgın riskini artırıyor. Peki, bu dönemde hastalıklardan korunmak için neler yapabiliriz?

Ani Sıcaklık Değişimlerine Karşı Tedbirli Olun!

Tırnak batması nedir? Neden olur? Tırnak batması nedir? Neden olur?

Eylül ayını geride bıraktığımız şu günlerde sıcaklıklar da mevsim normallerinde seyretmeye başladı. Bu mevsim geçişleri, bağışıklık sistemimizi zorlayan birçok faktörü de beraberinde getiriyor. Soğuk havalarda dışarıda geçirilen süreyi minimumda tutarak kapalı ve kalabalık alanlarda olabildiğince az zaman geçirmek alınacak olan önlemlerin başında geliyor. Uzmanlar; çocukları, yaşlıları ve kronik rahatsızlığı olanların daha dikkatli olması konusunda uyarıyor.

Hastalık

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin.

Özellikle bu dönemde sıvı alımına dikkat etmek, C vitamini açısından zengin gıdalar tüketmek ve dengeli beslenmek vücudun direncini artırmak açısından oldukça fayda sağlıyor. Ayrıca kişisel hijyene özen göstermek, düzenli sağlık kontrolleri ve aşılama yaptırmak, yeterince uyku almak ve stresi yönetmek de bu dönemde sağlığımızı korumak için atılacak en önemli adımlar arasında yer alıyor.

Takviyelerden Destek Alın.

Soğuk günlerin gelmesiyle sıcak içecekler de daha fazla tercih edilmeye başlıyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bünyeyi doğal yollarla güçlendirmek de mümkün. Bu yollar arasında ıhlamur, zencefil, papatya gibi bitki çayları öne çıkıyor. Uzmanlar bu ürünlerin tedavi amaçlı değil daha çok takviye amaçlı ve usulüne uygun şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Eğer hastalık belirtileri gösteriyorsanız, bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Bitki Çayı

Kaynak: Elif Gökçe Topal