Kayseri’nin önemli ulaşım arterlerinden biri olan Hacılar Kayseri Caddesi’nde yürütülen yenileme çalışmalarında önemli bir aşama daha tamamlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında yolun Hacılar’dan Kayseri şehir merkezine gidiş yönü trafiğe açıldı.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, cadde üzerinde yürütülen çalışmaların ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Büyükşehir Belediyemiz ile yürüttüğümüz Kayseri Caddesi yenileme çalışmalarının ilk etabını başarıyla tamamladık. Yaklaşık iki kilometrelik gidiş yönü asfalt serimi, refüj, yürüyüş yolu ve çevre düzenlemeleriyle birlikte tamamlanarak trafiğe açıldı. Şimdi aynı titizlikle geliş yönünde çalışmalara başladık.”
KASKİ ve KCETAŞ iş birliği
Başkan Özdoğan, çalışmaların yalnızca üstyapı ile sınırlı olmadığını, altyapı yenilemelerinin de eş zamanlı yürütüldüğünü ifade etti. KCETAŞ, Aksa Doğalgaz Kayseri ve KASKİ ekiplerinin sürece önemli katkılar sunduğunu belirten Özdoğan, projenin koordinasyon içinde ilerlediğini vurguladı.
“İlk etapta olduğu gibi geliş yönünde de hem altyapı hem üstyapı yenilemeleri gerçekleştirilecek. Tüm kurumlarımızla koordineli çalışarak bu hattı daha modern, güvenli ve konforlu hale getiriyoruz.” dedi.
Sadece yol değil, yaşam kalitesi yatırımı
Kayseri Caddesi’nde yürütülen çalışmalarda asfalt seriminin yanı sıra refüj düzenlemeleri, yürüyüş yolu yapımı, çevre düzenlemesi ve elektrik hatlarının modernizasyonu da gerçekleştiriliyor. Başkan Özdoğan, projenin yalnızca bir ulaşım yatırımı değil, aynı zamanda ilçeye değer katacak bir çevre ve yaşam kalitesi yatırımı olduğunun altını çizdi.
“Daha konforlu ve güvenli yollar”
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Hacılar’ın Kayseri’ye bağlanan en önemli arterlerinden biri olan Kayseri Caddesi’nin modern bir görünüme kavuşacağını belirten Özdoğan, teşekkürlerini şu sözlerle ifade etti:
“Amacımız daha güzel bir Hacılar, daha konforlu yollar ve güvenli yaşam alanları inşa etmek. Bu süreçte başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç olmak üzere tüm teknik ekiplere, altyapı kuruluşlarına ve sabırla destek veren kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun.”
İlk etabın trafiğe açılmasıyla birlikte Hacılar’dan Kayseri şehir merkezine gidişlerde önemli ölçüde rahatlama yaşanması bekleniyor. İkinci etabın tamamlanmasıyla birlikte ise Kayseri-Hacılar arasındaki ulaşım hem daha hızlı hem de daha güvenli hale gelecek.