Kayseri Haber / Kayseri’de yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), kent genelinde sürdürülen altyapı ve bağlantı çalışmaları kapsamında bazı mahallelerde planlı su kesintisi uygulanacağını açıkladı.
Açıklamada, çalışmaların sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini amacıyla gerçekleştirildiği belirtilirken, kesintinin 09.00 ile 18.00 saatleri arasında yaşanacağı bildirildi. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına gerekli önlemleri önceden almaları çağrısında bulundu.
Su kesintisi yaşanacak mahalleler
Planlı kesinti programına göre;
Melikgazi ilçesi Eğribucak Mahallesi,
Hacılar ilçesi Beğendik Mahallesi,
Hacılar ilçesi Yediağaç Mahallesi
5 Şubat 2026 tarihinde 9 saat boyunca susuz kalacak.
KASKİ’den yapılan açıklamada, altyapı yenileme ve bağlantı çalışmaları nedeniyle su kesintisinin zorunlu olduğu vurgulanarak, çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun yeniden mahallelere verilmesi planlanmaktadır.
Yetkililer ayrıca, kesinti süresince su ihtiyacını karşılamak için ev ve iş yerlerinde gerekli tedbirlerin alınmasını önerdi. Çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde suyun daha erken verilebileceği de belirtildi.


