İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i sert ifadelerle bir kez daha eleştiri yağmuruna tuttu. Geçtiğimiz haftalarda Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanan sınav sorularının sınavdan önce bazı WhatsApp gruplarında paylaşıldığı iddialarını gündeme taşıyarak kamuoyunun dikkatini çeken Türkoğlu, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan ders kitaplarının maliyetleriyle ilgili çarpıcı iddialarla TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.
LGS sorularından sonra yeni gündem ders kitapları
Geçtiğimiz haftalarda Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanan sınavın ardından, soruların bazı WhatsApp gruplarında sınavdan önce paylaşıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu skandalı Meclis'e taşıyan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e istifa çağrısında bulunan Yüksel Selçuk Türkoğlu, bu kez ders kitaplarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
'Milli Eğitim skandallar bakanlığına dönüştü'
TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nı sert bir dille eleştirerek şu ifadeleri kullandı:
“Milli Eğitim’in adı oldu skandallara bakanlığı. Şimdi de ders kitabı baskısından vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Bakanlık geçtiğimiz yıl 60 bin ders kitabını 2 lira 50 kuruşa bastırmış, bu yıl aynı kitapları tanesi 6 lira 70 kuruştan.”
'3 milyarlık kitap vurgunu mu?'
Yüksel Selçuk Türkoğlu, ders kitaplarının basım maliyetinde yaşanan fahiş artışı gündeme getirerek, kamuoyunun aydınlatılmasını talep etti:
“Geçen yıl 120 milyona bastırdığın ders kitapçıklarını bu yıl 3 milyara nasıl mal ettin? Bu ballı ihaleyi hangi şirketlere verdin, kimleri zengin ettin? Yalnız, rica ediyorum; ‘geri zekâlıya’ anlatır gibi anlat da, kendin de anlayabilesin!”
'Açıkla bakalım, çakma profesör!'
Milletvekili Türkoğlu’nun açıklamalarındaki bir diğer dikkat çekici ifade ise “Açıkla bakalım çakma profesör!” sözü oldu. Bu sözlerle Bakan Tekin’e hitap eden Türkoğlu, iddiaların kamuoyuna net ve açık bir şekilde açıklanması gerektiğini belirtti.