Kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması ve eğitimle buluşturulması adına düzenlenen sergiler, öğrenciler için hem öğretici hem de etkileyici deneyimler sunuyor. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi'nde hayata geçirilen “Geçmişin İzleri” sergisi, eğitimle sanatı ve tarihi bir araya getirerek ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, Sosyal Bilgiler Öğretimi dersi kapsamında ve Müzeler Haftası münasebetiyle Prof. Dr. Elvan Yalçınkaya danışmanlığında kültürel miras eserlerinden oluşan bir sergiye imza attı.

Erü (4)-1

"Geçmişin İzleri" adlı sergide öğrenciler sözlü tarih yöntemiyle buldukları kültürel miras eserlerini fakülte bahçesinde sergileyerek, geçmişin izlerini günümüze taşımayı amaçladı.

Öğretmen adaylarının aile büyüklerinden, köylerinden ve çeşitli yerel kaynaklardan topladıkları hikâyeler ve eserler, sadece tarihi birer nesne değil, aynı zamanda insanların yaşam hikâyelerinin ve kültürel mirasın yansımaları olarak büyük anlam taşımasıyla ilgi odağı oldu.

Erü (3)-2

Ayrıca, öğrenciler sosyal bilgiler dersinde kültür ve miras konularının öğretiminde sözlü tarih ve sergi yöntemini de uygulamalı bir şekilde öğrenmiş oldu.

Beklenen yarışma başladı! Binlerce kişi Kayseri'ye akın etti Beklenen yarışma başladı! Binlerce kişi Kayseri'ye akın etti

Sergiyi ziyaret edenler de, geçmişle bugün arasında güçlü bir bağ kurduklarını ve kültürel mirasın korunmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Bu tür sergi çalışmalarının devam edeceği açıklandı.
Erü (2)-2

Kaynak: İHA