Kayseri Spor – Trendyol Süper Lig’de ara transfer döneminin en hızlı takımlarından birisi olan Kayserispor, dün öğlen saatlerinde sağ bek transferini tamamladı. Fransa liginin Metz takımında forma giyen Koffi Kouao ile anlaşan sarı kırmızılılar sezon başından bu yana soru işareti olan sağ bek pozisyonunu güvenilir bir isimle doldurdu.
Bu gelişme taraftarlar üzerinde bir nebze rahatlama oluştursa da yeterli olmadığını düşünen birçok kişi var. Bu gelişmeler üzerine Kayserispor’da gözler sol bek transferine döndü.
Umut Meraş transferi iptal mi olacak?
Kayserispor’un transfer döneminin ilk günlerinden bu zamana kadar gündeminde olan ve Eyüpspor ile yaşadığı sıkıntılar sebebiyle takımdan ayrılması gündemde olan Umut Meraş’ın transferi konusunda ilerleme kat edilmişti.
Başkan Nurettin Açıkalın’ın da televizyon yayınında oyuncuya olan ilgiyi doğrulamasının ardından tüm odak Umut Meraş transferine dönmüştü.
Bunun üzerine bekleme haline geçen Kayserispor taraftarlarını üzecek bir iddia ortaya atıldı. Ulusal basında yapılan birkaç haberde Umut Meraş’ın kayyum atamasından sonra üzerindeki olumsuz havayı bir nebze olsun atan Eyüpspor’da kalabileceği yer aldı.
Umut Meraş’ın kararı henüz resmi bir yerden doğrulanmasa da bu haberin ardından Kayserispor tarafının kısa sürede yeni bir aksiyon alması gerekiyor.
Teknik ekibin isteği doğrultusunda oyuncu alınacak
Diğer yandan Kayserispor sportif direktörü Muhammed Türkmen ve Açıkalın yönetiminin transferler konusunda titiz bir çalışma yürüttüğü aktarılıyor. Teknik ekipten gelen raporlar doğrultusunda hareket eden Kayserispor yöneticileri istenilen pozisyonlara göre bir ekleme daha yapabilir.
Bunun sol bek mi olacağı yoksa ileri hattında forma giyen bir oyuncu mu olacağı ise henüz netleşmedi. Bir yandan da Radomir Djalovic’in basın toplantısında söylediği sözleri hatırlatan bir kesim de transfer yapılmadan sezonun kapatılabileceğini düşünüyor.
Transfer olmasa da takımımıza güveniyoruz demişti
Öte yandan teknik direktör Radomir Djalovic’in Kayserispor’un transfer politikası hakkında yaptığı yorumlar yeniden hatırlandı. Karadağlı teknik adam basın toplantısında kendisine yöneltilen transfer sorusuna ‘’Transfer gerekiyor sağ ve sol bek alınması lazım ancak hiç transfer yapılmasa bile oyuncularıma güveniyorum’’ şeklinde cevap vermişti.
Bu durum ise Kayserispor’un yetişmemesi halinde sol bek pozisyonuna bir transfer yapmadan bu dönemi kapatabileceği fikrini oluşturdu.
Umut Meraş’a alternatif olarak başka yerli isimlerin de adının anıldığı belirtiliyor. Kayserispor transfer döneminin son günlerdinde fırsat çıkması halinde bu oyunculardan birisine yönelebilir.



