CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yalçın Kızılaslan’ı geçici çıkarma talebiyle disipline sevk etti. Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadelerin parti kültürüyle bağdaşmadığını belirten Tekin, CHP’nin kurucu değerlerine aykırı davranışlara müsamaha edilmeyeceğini vurguladı.
CHP İstanbul’da kayyum sürecinin ilk adımı
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, göreve gelir gelmez ilk resmi adımını attı. Tekin, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yalçın Kızılaslan’ı, parti tüzüğü çerçevesinde “geçici çıkarma” talebiyle disipline sevk ettiğini açıkladı.
Tekin’in bu hamlesi, İstanbul örgütünde merakla beklenen disiplin sürecinin başlangıcı olarak yorumlandı.

Kılıçdaroğlu’na yönelik sözler tepki çekti
Gürsel Tekin, yazılı açıklamasında Kızılaslan’ın eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadelerinin, sadece İstanbul örgütünde değil, tüm partililerde rahatsızlık oluşturduğunu belirtti. Bu tutumun parti kültürüyle bağdaşmadığını vurgulayan Tekin, CHP’nin “nezaket ve saygı geleneğine” sahip bir siyasi yapı olduğunun altını çizdi.
Tekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Partimizin önceki Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nda sarf edilen, parti kültürümüzle bağdaşmayan ve nezaketten uzak tutum ve davranışlar tarafımızca asla kabul edilemez bulunmuştur.”
‘Gereği yapılmıştır’ vurgusu
Açıklamada, İstanbul İl Başkanlığı Geçici Kurulu’nun, parti tüzüğü kapsamında hızlı hareket ettiği belirtildi. Tekin, ilgili kişi hakkında gerekli işlemlerin “ivedilikle yapıldığını” ve disiplin sürecinin başlatıldığını açıkladı.
Tekin ayrıca, CHP’nin kurucu değerlerinin ve ortak saygınlık çizgisinin asla zarar görmesine izin verilmeyeceğini belirterek şu mesajı verdi:
“CHP’nin ahlaki duruşuna gölge düşüren hiçbir tutuma müsamaha gösterilmemiştir; bundan sonra da hiçbir tereddüt göstermeden gereğini yapmaya devam edeceğiz.”
Partide iç disiplin mesajı güçlendi
Gürsel Tekin’in disiplin sevki kararı, parti içinde "yeni dönemin ilk sert adımı" olarak görülüyor. Tekin’in açıklaması, örgütlerde disiplinin öncelik olacağı ve benzer tutumlara karşı kararlı bir yaklaşım sergileneceği yönünde güçlü bir mesaj niteliği taşıyor.
CHP İstanbul’da kayyum süreci devam ederken, alınan bu kararın kısa vadede Gaziosmanpaşa örgütü üzerinde, uzun vadede ise İstanbul il örgütünün genel disiplin atmosferinde etkili olması bekleniyor.




