Kayseri Haber / AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’nun iş arayan vatandaşlara yönelik yaptığı son paylaşım, Kayseri’de büyük bir heyecan yarattı. Bir süre önce Vedat Işıkhan’a Kayseri için Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında yeni bir talep ilettiğini açıklayan Çopuroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla binlerce kişiye istihdam sağlanacağını kamuoyuna ilan etti.
Çopuroğlu paylaşımında, “Kayserimize hayırlı olsun. Noter huzurunda çekilecek kura ile binlerce Kayserili hemşehrimize iş imkânı sağladık” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, özellikle uzun süredir iş arayan vatandaşlar arasında merak ve umut oluşturdu. Edinilen bilgilere göre başvurular Şubat ayında başlayacak ve tüm süreç, İŞKUR üzerinden yürütülecek. Başvuru şartları ve tarihleri İŞKUR’un resmi internet sayfası aracılığıyla duyurulacak.
Bu yeni istihdam hamlesinin, Kayseri’de daha önce hayata geçirilen TYP alımlarının devamı niteliğinde olduğu belirtildi. Ancak bu kez sayı çok daha yüksek. Önceki program kapsamında yapılan alımlar Ocak 2026 sonunda sona erecek. Yeni duyurulan programda ise yaklaşık 3 bin kişilik istihdam sağlanması hedefleniyor. Toplamda 300 milyon TL değerinde bir istihdam hacmi oluşturulacağı ifade edilirken, bu rakam Kayseri ölçeğinde önemli bir ekonomik katkı anlamına geliyor.
İşe alımların devlet kurum ve kuruluşlarında yapılacağı, şartları taşıyan herkesin başvurabileceği ve yerleştirmelerin noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle belirleneceği bildirildi. Bu yöntemle sürecin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Çopuroğlu ayrıca ilerleyen dönemlerde Kayseri için yeni istihdam müjdeleri de paylaşacağını belirterek beklentileri daha da artırdı.
Toplum Yararına Programlar (TYP), afet, salgın ve acil durumlar başta olmak üzere kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen geçici istihdam modelleri arasında yer alıyor. Program kapsamında katılımcılar haftada 45 saat çalışıyor ve bir kişi hayatı boyunca en fazla 9 ay süreyle TYP’den yararlanabiliyor. Mazeretsiz olarak programdan ayrılanlar ya da kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, 24 ay boyunca yeni bir TYP başvurusu yapamıyor. Katılımcıların programa devamı zorunlu olmakla birlikte, gerekli izinler alınarak program süresince 5 gün ücretsiz izin kullanılabiliyor.
Kayseri’de açıklanan bu yeni TYP alımının, hem işsizliğin azaltılmasına hem de kamu hizmetlerinin güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Şubat ayında başlayacak başvurular öncesinde gözler İŞKUR’dan yapılacak resmi açıklamalara çevrilmiş durumda.



