ERÜ’de 3. geleneksel öğrenci kermesi başlıyor!
ERÜ’de 3. geleneksel öğrenci kermesi başlıyor!
İçeriği Görüntüle

Kocasinan haber / Kocasinan Belediyesi, 7-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik temel düzeyde satranç kursu açılacağını resmi açıklamayla duyurdu.

Belediye, satrancın stratejik düşünmeyi geliştiren yönlerine dikkat çekerek, çocukların bu alanda yetkinlik kazanmasını amaçlayan eğitimin Satranç Eğitim ve Turnuva Merkezinde düzenleneceğini bildirdi. Eğitim merkezi; Çırgalan Mahallesi, 362. Sokak, No: 2 adresinde faaliyet gösteriyor.

Program Kocasinan’da 8 hafta sürecek

Belediye tarafından organize edilen kursların 8 hafta süreceği ifade edildi. Program çocukların satranç temellerini öğrenmelerine, hamle mantığını kavramalarına ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine katkı sunacak şekilde planlandı.

Temel düzeyde gerçekleştirilecek eğitimlerde katılımcılar, oyunun kurallarından açılış stratejilerine kadar birçok konuda bilgi sahibi olacak.

Kocasinan’da Çocuklara 8 Haftalık Satranç Eğitimi Başlıyor!2

Kayseri’ye Bağlı Kocasinan Belediyesi Aileler İçin 2 Alternatif Sundu

Kocasinan Belediyesi, ailelere iki farklı gün seçeneği sunarak 03 Aralık 2025’te başlayacak eğitimin her Çarşamba günü 16.30–18.00 saatlerinde yapılacağını bildirdi.

Ayrıca 04 Aralık 2025’te başlayacak diğer grubun ise her Perşembe günü yine 16.30–18.00 arasında yapılacağını ve her iki eğitimin de aynı yaş aralığına yönelik olup kontenjanların sınırlı olduğunu belirtti.

Kayıt Bilgileri Ve Başvuru Adresi Açıklandı

Belediye çocuklarını bu eğitime kaydettirmek isteyen ailelerin, www.kocasinan.bel.tr/kurslar üzerinden kayıt işlemini gerçekleştirebileceğini duyurdu.

Ayrıca detaylı bilgi için 0352 222 70 00 numaralı telefon üzerinden kurs birimine ulaşılabileceği belirtildi. Belediye, çocukların sosyal ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak bu eğitime tüm aileleri davet etti.

Kaynak: 1HA