Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’nin bir kadınla özel görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması ilçede büyük krize yol açtı. Olay sonrası MHP, Ekinci’yi başkanlar listesinden düşürdü.
Sorgun’da aşk skandalı
Yozgat’ın Sorgun ilçesi, sosyal medyada yayılan görüntülerle gündeme oturdu. S.E. adlı kadın, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ile yaşadığı özel görüşmeleri Instagram hesabından paylaştı. Videolarda S.E., Başkan Ekinci’nin evlenme vaadine rağmen sürekli kendisini oyaladığını, sorularına ise hakaretle karşılık verdiğini dile getirdi.
Evli ve iki çocuk babası olan Ekinci’nin görüntüleri kısa sürede ilçede ve siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı. Kadın ayrıca paylaşımlarında Yozgat Valiliği ile MHP ve AKP’li milletvekillerini etiketledi.
AKP’li başkan gözaltına alındı
Olayın ardından Cumhur İttifakı ortakları arasında da kriz patlak verdi. MHP’li Başkan Ekinci, görüntülerin yayılmasından AKP Gençlik Kolları Başkanı Enes Şahin’i sorumlu tuttu. Şahin polis tarafından gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Öte yandan Ekinci, daha önce S.E. ile bağ evinde yaşadığı kavga sonucu yaralandığını gizlemeye çalışmış, olayı “mangal sırasında bıçak kazası” olarak açıklamıştı. Bu durumun hastane ve yargı kayıtlarında yer aldığı ileri sürüldü.
Videoya erişim engeli getirildi
Yaşananların ardından videolara erişim yasağı getirildi. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Ekinci, “Bu konuda haber yapılmasını istemiyorum, yargı süreci devam ediyor” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, olayın parti ilkeleriyle bağdaşmadığını belirterek Ekinci’nin belediye başkanları listesinden düşürüldüğünü duyurdu.
Ekinci ise partisine zarar vermemek adına MHP’den istifa ettiğini, ancak Sorgun Belediye Başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.