Zam kararıyla birlikte belediye otobüslerine biniş ücretlerinde ciddi artış yaşandı. Sivil yolcular için daha önce 17 TL olan tam bilet bedeli 22,5 TL’ye yükseltildi. Öğrenci tarifesi de bu artıştan etkilendi; 10 TL olan öğrenci bileti artık 13,50 TL’den satılacak. Sivil abonman kartı 80 biniş için 1.000 TL olurken, öğrenci abonmanı 600 TL olarak belirlendi.

Minibüslerde ve taksilerde yeni tarife dönemi

Minibüs ücretlerine de Kasım 2024’ten bu yana yapılan ilk zam uygulandı. Güncellenen tarifeye göre sivil yolcu ücreti 25 TL, öğrenci ücreti ise 20 TL olarak belirlendi. Taksilerde ise daha dikkat çekici bir değişim yaşandı. Taksimetre açılış ücreti 22,5 TL’den 45 TL’ye yükseltilirken, kilometre başına ücret 36 TL olarak sabitlendi. Kent içinde kısa mesafe olarak kabul edilen 2,5 kilometrelik indi-bindi ücretinin de 90 TL'den 135 TL’ye çıkarıldığı açıklandı.

Türkiye'de milyarder sayısı arttı! İşte en zenginler
Türkiye'de milyarder sayısı arttı! İşte en zenginler
İçeriği Görüntüle

Yeni fiyatlar 1 Temmuz itibarıyla uygulanacak

Denizli genelindeki tüm toplu taşıma araçları için geçerli olacak yeni ücret tarifesi 1 Temmuz 2025’te yürürlüğe girecek. Yetkililer, artan işletme giderleri ve ulaşım maliyetlerinin bu zammı kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti. Vatandaşların güncel tarifelere göre ulaşım planlamalarını yapmaları tavsiye edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ