Her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl Üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Gazeteci Fikret Otyam Kültür Evi’ etkinlikleri dolayısıyla Karaözü halkını büyük bir heyecan sardı. Bu güne dek ülkenin çok önemli aydın,sanatçı ve bilim insanlarını ağırlamalarına alışık olduğumuz Karaözülüler, 6 Eylül Cumartesi Günü büyük bir organizasyonda bir araya gelecekler. Edebiyatın önde gelen isimlerinden Orhan Veli, Orhan Kemal ve Oktay Rıfat’ın 100’ncü doğum yılı anısına düzenlenecek olan organizasyonda ünlü piyanist Fazıl Say, Serenad Bağcan ile birlikte konser verecek. Organizasyona ayrıca İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, Ankara Milletvekili-Avrupa Konseyi Parlamentosu Türk Grubu Üyesi Gülsün Bilgehan, Ressam/Gazeteci/Yazar Filiz-Fikret Otyam, 22.Dön. Milletvekili, Ufuk Ünv. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, Köy Enstitüsü ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç, Gazeteci-Yazar Özgen Acar, Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk, Gazeteci-Yazar Yalçın Bayer, Heykeltıraş Metin Yurdanur ve Eşi, Müzik Eğitimcisi-Yazar Ahmet Say ve Eşi, Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in Eşi Azime Korkmazgil ve Şair Orhan Kemal’İn oğlu Işık Öğütçü katılacak. Bu dev Organizasyon 6 Eylül Cumartesi Günü Karaözü Cumhuriyet meydanında gerçekleşecek.
Fazıl Say kimdir:
Çocukluğu ve eğitimi
14 Ocak 1970'te Ankara'da dünyaya geldi. Babası, yazar ve müzikolog Ahmet Say, annesi eczacı Gürgün Say'dır. Dudak damak yarığı ile dünyaya gelen Say, bebeklik döneminde bir ameliyat geçirdi ve yarık dudağı dikildi. Doktorunun üflemeli çalgı çalması önerisi üzerine melodika çalmaya başladı.
Dört yaşında piyanoya başlayan Say, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statüde öğrenim görerek 1987'de konservatuvarın piyano ve kompozisyon bölümlerini tamamladı. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu'nda sürdürdü. 1991'de konçerto solisti diplomasını alırken, 1992'de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi'nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirildi.
Kariyeri
1994'te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995'te New York'ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak konser kariyerine başladı. Öte yandan oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için şarkı bestelemeye başladı. Bu eserler arasında Nazım ve Metin Altıok Ağıtı başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi'nin siparişi üzerine Albert Einstein’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Wolfgang Amadeus Mozart'ın 250. doğum yılında Viyana'daki kutlama komitesinin siparişi dolayısıyla bestelenen“Patara adlı bale müziği vardı.
Fazıl Say kariyeri boyunca New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni,Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde konser verdi. 2007Floransa Festivali'nin kapanış konserinde Zubin Mehta'nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sundu. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali'nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say'ın, Türk saz şairi Aşık Veysel'in "Kara Toprak" adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika Birleşik Devletleri'nde Billboard listelerinde 6. sıraya yükseldi.2008 yapımı Sivas '93tiyatro oyununun müziklerinin bestesi de sanatçıya aittir.
Kişisel hayatı
2008'de Avrupa Birliği tarafından "Kültür Elçisi" unvanıyla görevlendirildi.
Twitter'da ateist olduğu söyleyen ve Ömer Hayyam'a ait rubailer paylaşan sanatçı tepki gördü.
Sanatçı, Twitter'da attığı tweetlerde "Halkın benimsediği değerleri alenen aşağılamak" gerekçesiyle 15 Nisan 2013 tarihinde 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.