Kayseri, Yozgat ve Nevşehir’de Filistin’e destek ve Küresel Sumud Filosu’na sahip çıkmak amacıyla basın açıklamaları düzenlendi.

Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Bürüngüz Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Kayseri Filistin Dayanışma Platformu (KAYFİDAP) ve Anadolu Sivil Toplum Platformu öncülüğünde bir araya geldi. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan KAYFİDAP dönem sözcüsü Erdal Ergenç, 44 ülkeden yüzlerce aktivist ve 80’i aşkın geminin yer aldığı Sumud Filosu’nun Tunus açıklarında beklediğini belirterek, “Terör devleti İsrail’in uluslararası sularda filoya müdahale etme ihtimali ciddi riskler taşıyor. Bu nedenle Birleşmiş Milletler’in resmi bir himaye açıklaması yapmasını ve üye ülkelerin somut adımlar atmasını acilen talep ediyoruz.” dedi.

Kayseriden Filistine Destek (4)Yozgat’ta ise Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla destek gösterisinde bulundu. Yozgat Filistin Dayanışma Platformu adına konuşan İHH İl Temsilcisi Fatih İzci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı. İzci, “Türk bayrağının dalgalandığı bir geminin bölgeye gönderilmesi için tüm engeller kaldırılmalı. Sumud Filosu sadece gıda ve ilaç değil, barışın ve insanlığın da sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

Kayseri’ye yeni otopark ve yollar geliyor: Çalışmalar nerede başlayacak?
Kayseri’ye yeni otopark ve yollar geliyor: Çalışmalar nerede başlayacak?
İçeriği Görüntüle

Kayseriden Filistine Destek (3)Nevşehir’de Kurşunlu Camisi önünde düzenlenen programda da vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya geldi. İHH Nevşehir İl Temsilcisi Tuncay Sesli, İsrail’in yıllardır sürdürdüğü zulme dikkat çekerek, “2010’da Mavi Marmara ile başlayan direniş ruhu bugün Sumud Filosu ile devam ediyor. Gazze halkının yanında olmaya kararlıyız.” diye konuştu.

Üç ildeki programlar yapılan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA