Ünlü İlahiyatçı Mustafa Karataş katıldığı bir televizyon programında ses getiren açıklamalarda bulundu
Prof. Dr. Mustafa Karataş, Programda “Zina eden kişi bilmeli ki, benim öldürülmem gerekiyor. Ben burada öldürülmedim, kanunlar öyle değil. Usulüne göre bir şey buldum kendime göre, kanuna. İnsanları yanılttım kurtuldum cezadan dedi ya, öbür tarafta büyük bir ölüm cezasına benzer bir cezayla karşılaşacak” ifadelerini kullandı.
Kadınlar sert tepki gösterdi
Karataş’ın bu sözlerinin ardından Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK), söz konusu ifadelerin kadınları hedef aldığını ve şiddeti meşrulaştırdığını iddia ettiler ve tepki gösterdiler
Açıklamada, “Her gün kadınlar ölürken bir öğretim üyesi çıkmış zinanın cezası ölümdür diye buyuruyor... Hadi oradan! Kadınlar her gün ölümle burun burunayken yeni fermanlar yayınlayanlar hakkında ne yapacaksınız?” ifadeleri yer aldı.
KDK’nin bu açıklaması beraberinde tartışmaları da getirdi.




