Toplantıya, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile birlikte, kurul üyelerinden Şube Müdürü Erkan Erdoğan, ERÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Durbilmez,  Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Özdamarlar, araştırmacı yazarlar Alim Gerçel ve Recep Çalkaner ile Bünyanlı eğitimci yazar Seyit Burhanettin Akbaş ile yörenin tanınmış simalarından Ahmet Nişancı katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İsmet Taymuş “bu çalışmalardaki amacın ilimize ait somut olmayan kültürel miras unsurlarından sözlü gelenek ve anlatımlar, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, doğa ve evrenle ilgili uygulamalar ve el sanatları geleneğini saptama, koruma, yaşatma, arşivleme, araştırma, geliştirme, teşvik etme ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu amaçla ilimiz ve yöresine ait bu güne kadar çok sayıda kültürel unsurun tespiti yapılmış ve bunlardan birçoğu da Bakanlığımızca hem il envanterine, hem de ulusal envantere alınmıştır” dedi.

 Yöremize ait kültürel değerlerin yerinde tespit edilerek etkin sonuçlar alınabilmesi için, bundan böyle SOKÜM dönem toplantılarının yerel yöneticilerle yörede yaşayan kültür adamlarının da katılımıyla ilçelerimizde yapılmasını kararlaştıklarını belirten İl Müdürü Taymuş, Yahyalı ve Develi’nin ardından Bünyan’da yapılan toplantı nedeniyle Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu’na teşekkür etti.

Kayseri’de 90 yaşındaki nineden duygulandıran 23 Nisan şiiri! Kayseri’de 90 yaşındaki nineden duygulandıran 23 Nisan şiiri!

 Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu’da yaptığı konuşmada, Bünyan yöresinin bu manada önemli kültürel değerlere sahip olduğundan bahsederek, bu değerlerin araştırılıp ortaya çıkartılması, tanıtılması, yaşatılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan bu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kurul üyelerine teşekkür etti.

Toplantıda birer konuşma yapan kurul üyeleri ile Bünyanlı kültür adamlarından araştırmacı yazar Seyit Burhanettin Akbaş ve yörenin tanınmış simalarından Ahmet Ninaşcı Bünyan Halısı, Bünyan Omuz Halayı, Düğün Öncesi Bayrak Merasimi (Kalın Geleneği), Kolan Dokuma, Gilaboru, Bünyan Yöresi Sohbet Toplantıları ve Yüzük Oyunu, Bünyan Sinsini, Sayak Geleneği, Dardar Oyunu (Çocuk ve Yetişkin Oyunu), Lodak Oyunu (Çocuk Oyunu) ve Bünyan Yöresi Halay Türküleri  üzerine çalışmalar  yapılması yönünde görüş beyan etti. (Kurumsal)