Talas Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü çevre etkinliğiyle Süleymanlı’daki çocuklar 300 fidan diyerek geleceğe ve doğaya umut oldu. Etkinliğe Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı da katıldı. Çocukların çevreye duyarlılığı taktir topladı.

Kaçan kurbanlara özel ekipler! görev başında
Kaçan kurbanlara özel ekipler! görev başında
İçeriği Görüntüle

Yeşil Talas Için Çocuklar Geleceğe Umut Oldu

Sizler, ülkemizin en kıymetli fidanısınız

Konuşmasına sevgiyle başlayan Başkan Yalçın, çocuklara seslendi: “Sevgili çocuklar, sizler nasıl ülkemiz için birer fidansanız, bu fidanlar da sizin gibi yaşamın kaynağı, temiz havanın habercisidir. Bir fidan dikmek sadece bir ağaç yetiştirmek değildir; bu, gelecek nesillere nefes, yaşanabilir bir dünya armağan etmektir. İğneli bir çam, bir dönüm elma ağacının ürettiği oksijen kadar hayat verir. Sizler, fidanlar kadar değerlisiniz. Bu topraklarda yeşeren her ağaç, umudun simgesi. Allah sizlere uzun ömür, bol sevgi versin. Gözlerinizden öpüyorum.”

Yeşil Talas Için Çocuklar Geleceğe Umut Oldu (2)

Çevreye duyarlı bir liderin izinde

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı da bu anlamlı buluşmanın önemine vurgu yaptı: “Başkanımızın çevreye olan hassasiyeti bizler için büyük bir motivasyon kaynağı. Sıfır Atık Projesi ve Yamaç Paraşütü İniş Alanı'ndaki çevre etkinliklerimizle, doğaya sahip çıkmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Bu farkındalığı çocuklarımızda görmek, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor. Her bir çocuğumuz, çevrenin gerçek koruyucusu olacak.”

Yeşil Talas Için Çocuklar Geleceğe Umut Oldu (3)

Mahalle muhtarı da çocukların bu güzel adımına destek verdi: “Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak ve onlarla birlikte doğaya dokunmak çok anlamlı. Başkan Yalçın’a bu güzel organizasyon için teşekkür ederiz.” Toprakla buluşturdukları fidanların, yaşamın ve temiz havanın en güzel simgesi olduğunu dile getiren çocuklar, bu anın kendileri için ne kadar değerli olduğunu gözlerindeki parıltıyla anlatarak Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

Kaynak: Kurum Bülteni