Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Ağrı, Edirne ve Iğdır’da düzenlenen üç ayrı operasyonda toplam 1,3 ton uyuşturucu madde ele geçirdi. Ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin 4 milyar 385 milyon TL olduğu açıklandı.
Üç ilde eş zamanlı operasyon: 1,3 ton uyuşturucu ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik gerçekleştirdikleri üç ayrı operasyonda büyük bir başarıya imza attı.
Ağrı, Edirne ve Iğdır’da yapılan operasyonlarda toplam 4 milyar 385 milyon TL değerinde 1,3 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.
Operasyonlar, Gürbulak, Kapıkule ve Dilucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri koordinasyonunda yürütüldü.
Gürbulak’ta sıvı metamfetamin yakalandı
İlk operasyon, Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi.
Risk analizi kapsamında durdurulan şüpheli bir araç üzerinde yapılan aramada 1.167 kilogram sıvı metamfetamin ele geçirildi.
Uyuşturucu madde, araçta özel olarak hazırlanmış gizli bölmelerde bulundu.
Ekipler, narkotik tespit cihazları ve detaylı tarama yöntemleriyle profesyonel gizleme yöntemini deşifre etti.
Kapıkule’de 114 kilogram esrar ele geçirildi
İkinci operasyon Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’nda yapıldı.
Detaylı inceleme sonucu bir tırda 114 kilogram esrar bulundu.
Edirne Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucunun aracın tabanına özel olarak yerleştirildiğini belirledi.
Yakalanan sürücü gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.
Dilucu’nda 23 kilogram metamfetamin yakalandı
Üçüncü operasyon ise Iğdır Dilucu Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi.
Burada yapılan detaylı kontrollerde 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi.
Araçta yapılan teknik incelemede, uyuşturucunun çeşitli ticari ürünlerin arasına gizlendiği tespit edildi.
Operasyon sonrası uyuşturucu maddeye el konuldu ve sürücü hakkında adli işlem başlatıldı.
Toplam değeri 4 milyar 385 milyon TL
Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu operasyonlarda ele geçirilen maddelerin toplam piyasa değerinin 4 milyar 385 milyon TL olduğu belirtildi.
Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Milli bütünlüğümüzün asli unsuru olan aile yapımızın ve gençliğimizin korunması için uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelemiz kararlılıkla ve sıfır tolerans ilkesiyle devam edecektir.”
Soruşturmalar sürüyor
Operasyonlarla ilgili adli soruşturmalar, Doğubayazıt, Edirne ve Aralık Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülüyor.
Yetkililer, uyuşturucu kaçakçılığına karşı sınır kapılarında 7/24 denetim ve risk analizlerinin sürdüğünü, yeni teknolojik sistemlerle sınır güvenliğinin güçlendirildiğini ifade etti.