2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. Adaylar, ÖSYM AİS sistemi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecek. Tercihler 1 hafta sürecek, ek yerleştirme hakkı da tanınacak.

2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. İki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adayların katıldığı sınavın sonuçları, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamalar üzerinden puanlarını öğrenebilecek. ÖSYM, adaylara ayrıca sonuç belgesi göndermeyecek.

20 Temmuz’da yapılan sınavın detayları

20 Temmuz 2025 Pazar günü gerçekleştirilen sınavda sayısal ve sözel testler uygulandı. Adayların doğru ve yanlış cevap sayıları üzerinden hesaplanan ham puanlar, yerleştirme sürecinde kullanılacak.

2025 Sayıştay Eleme Sınavı giriş belgeleri erişime açıldı
2025 Sayıştay Eleme Sınavı giriş belgeleri erişime açıldı
İçeriği Görüntüle

Sonuçların açıklanmasının ardından DGS tercih kılavuzu da yayımlandı. Adaylar, tercih işlemlerini 1 hafta içinde tamamlayabilecek. Tercihlerde, mezun olunan alanla ilgili ve şartları karşılayan programlar seçilebilecek. DGS’de adaylara 30 tercih hakkı tanınıyor.

Yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlar için ÖSYM ek yerleştirme sürecini ayrıca duyuracak. Ek yerleştirme döneminde adaylar yeniden tercih yapabilecek.

2025 DGS puanı, yalnızca 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için geçerli olacak.

Kaynak: Haber Merkezi