Erciyes Dağı, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 29 Ekim Erciyes Dağı Cumhuriyet Tırmanışına ev sahipliği yapacak. Tırmanışa 17 farklı ilden toplam 84 dağcının katılması bekleniyor.
29 Ekim Erciyes Dağı Cumhuriyet Tırmanışı, 28-30 Ekim 2025 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilecek. Dağcılık Federasyonu yaptığı duyuruda katılımcı listesini açıkladı. Tırmanışa Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Mersin, Muş ve Samsun illerinden toplam 84 dağcı katılacak.
Tırmanışın Teknik Direktörlüğünü Ahmet Yılmaz üstlenirken, Ali Rıza Ceyhan ise antrenör olarak görev yapacak. 28 Ekim Salı günü saat 10.30’da Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanacak olan dağcılar, daha sonra Erciyes’e doğru hareket edecek.
Federasyon, yaptığı uyarıda sporcuların kazma, kask ve çadırlarını yanlarında getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.