Adana’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Ayak parmağındaki ağrı nedeniyle hastaneye giden bir kişi, iddiaya göre dönüş yolunu bulamayınca hastane otoparkındaki motosikleti çaldı. Ancak planı kısa sürdü. Polis ekipleri, şüpheliyi hastaneden çıkamadan yakaladı. Gözaltına alınan şahıs, “Aracım yoktu, eve gitmek için motosikleti aldım. Zaten geri götürecektim” diyerek kendini savundu.
Ağrısını dindirmek için geldi, hırsızlıkla yakalandı
Olay, 11 Ekim günü saat 19.00 sıralarında Yüreğir ilçesinde bulunan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında meydana geldi. İddiaya göre, M.E.D. isimli şahıs, ayak başparmağında ağrı hissettiği için hastaneye geldi. Bir süre acil servis önünde bekleyen M.E.D., tedavi sonrası otoparka yöneldi.
Burada güvenlik görevlilerinin yanından geçerek bir motosiklete yaklaşan şahıs, kimse fark etmeden aracı çalıştırıp hareket etti. Ancak planı düşündüğü gibi gitmedi. Otoparkta görevli güvenlik personeli, motosikletin çalındığını fark edince hemen durumu polise bildirdi.
Polis anında müdahale etti: Hastaneden çıkamadan yakalandı
İhbar üzerine olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüpheliyi hastane çıkışında motosikletle ilerlerken fark etti. Kısa süreli bir kovalamacanın ardından M.E.D. yakalanarak gözaltına alındı.
Şüpheli, olay yerinde polise herhangi bir direniş göstermedi. Motosiklet ise zarar görmeden sahibine teslim edildi.
“Eve dönecektim, geri getirecektim” dedi ama tutuklandı
Emniyete götürülen M.E.D.’nin ifadesi ise duyanları şaşkına çevirdi. Şüpheli, “Ayak başparmağımda ağrı olduğu için hastaneye gitmiştim. Aracım olmadığından eve dönmek için motosikleti aldım. Zaten geri getirecektim” diyerek kendini savundu.
Polis ekipleri, bu savunmayı “inandırıcı bulunmadı” diyerek dosyaya ekledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.E.D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, görüntülerde M.E.D.’nin rahat tavırları dikkat çekti.



