OPERASYONLARDAN BİN 12 GÜN SONRA DAVA AÇILDI

5 Ağustos 2016’da Yozgat'taki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü'nden iş akitleri fesh edilen Levent Benli, Genel Müdür Yardımcısı ve İşletme Müdürü Mehmet Özoğul ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası Müdürü Bilal Karaköse'nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ndeki Kayseri Şeker Fabrikası'nın entegre tesislerinde usulsüzlük yaptıkları, himmet adı altında para toplayarak FETÖ'ye sistematik şekilde finansman sağladıkları ve FETÖ'ye bağlı kişileri terfi sınavlarında yüksek mevkilere terfi ettirdikleri, örgüte bağlı olmayan kişileri psikolojik baskı uygulanarak istifaya zorladıkları veya iş akitlerinin feshedilmesi olayına karıştıkları iddia edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Boğazlıyan Adliyesi'ne sevk edildi. 5 Ağustos ve 28 Eylül 2016 tarihlerinde Yozgat ve Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alınmıştı. Bir kısım sanıklar tutuklanırken, bir kısım sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. O tarihten bugüne bin 12 gün sonra savcılık soruşturmasını tamamladı, iddianameyi hazırladı ve sanıklar hakkında tek tek Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

8 BİN TL MAAŞ İLE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE DEVAM EDİYOR

2014-2015 yılları arasında örgüt sohbetlerine katıldığı, ara ara örgüte yardım topladığı iddiaları ile tutuksuz yargılanan ve halen bir ilde özelleştirilmiş Şeker Fabrikası’nda 8 bin TL aylıkla işletme müdür olduğunu söyleyen Bilal Karaköse, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ilk celse 45 yaşındaki tutuksuz sanık Karaköse mahkemede yaptığı savunmasında şunları söylemişti: “1998 yılında Kayseri Şeker’de iş başladım, 2005 yılında Boğazlıyan Şeker Fabrikası’na geçtim. Bakım, onarım ve enerji müdürü oldum. 2013 yılında işletmelerden sorumlu müdür olarak atandım. Bir arkadaşımın zorlaması ile birkaç kez oturmalara katıldım. 2013 ya da 2014’ten sonra terör örgütünün herhangi bir faaliyetine katılım olmadı. 21 Temmuz 2016’da iş akdimiz feshedilene kadar görevdeydim. O dönem Emniyet’ten 9 kişilik liste geldiğini, istifa etmemizi söylediler. Genel başkan kimlerle görüştüğü bilmiyorum, 2 gün beklediler, sonra iş akdimiz fes edildi. Kimseden para toplamadım, zarf dağıtmadım. Zaman Gazetesi aboneliğim vardı, 17/25 Aralık sonrası sonlandırdım.”

Üç celse boyunca toplam 13 tanığın dinlendiği davada savcı verdiği mütalaasında sanık Karaköse hakkında ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan sanık Karaköse, “Bu zamana kadar samimiyetimle, dürüstlüğümle her şeyi anlattım. Terör örgütü üyesi değilim, beraatımı istiyorum” dedi.

İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Bilal Karaköse’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan önce 9 yıl, etkin pişmanlık hükümlerince 6 yıl ve iyi hal indirimi uygulanarak neticeten 5 yıl hapis cezası verdi.