Asgari ücret tartışmalarına değinen Emre, net bir rakam vererek, “Biz 39 bin lira diyoruz, bunun altında yokuz. Bu bile yetmez ama en azından insanların hayatını asgari düzeyde sürdürebileceği bir ücret için mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

Basın toplantısının başında Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın entübe edildiğini hatırlatan Emre, Durbay’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Allah’tan acil şifa temennisinde bulundu.

Chp Asgari Ücret 39 Bin Liranın Altında Olamaz (1)

“TBMM’de bile çocuklar güvende değil”

TBMM’de staj yapan öğrencilere yönelik istismar iddialarına da değinen Emre, olayın münferit olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Emre, “Bunu birkaç sapığın meselesi olarak görmek büyük bir yanılgı olur. Bu, yıllardır halının altına süpürülen sorunların bir sonucudur. Türkiye’de ciddi bir suç patlaması vardır ve bu her alanda kendini göstermektedir. Bugün maalesef TBMM’de dahi kız çocuklarımız tacize uğrayabiliyor” ifadelerini kullandı.

Çocuklar için sıfır tolerans çağrısı

Çocuklara yönelik şiddet ve istismar konularında kapsamlı bir mücadele gerektiğini belirten Emre, “Gerçek bir çocuk seferberliği ilan edilmelidir. Çocuklara yönelik her türlü şiddete karşı sıfır tolerans politikası uygulanmalıdır. Bağımsız ve güçlü denetim mekanizmaları kurulmalı, ailelere ve çocuklara psikolojik ve hukuki destek sağlanmalıdır. Organize suçla gerçek anlamda mücadele edilmesi şarttır” dedi.

TBMM’de bütçe görüşmelerinde karikatür gerginliği
TBMM’de bütçe görüşmelerinde karikatür gerginliği
İçeriği Görüntüle

Emre ayrıca genç işsizlikle mücadele ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının da öncelikli konular arasında yer alması gerektiğini ifade etti.

Chp Asgari Ücret 39 Bin Liranın Altında Olamaz (2)

11. Yargı Paketi’ne sert eleştiri

Yargı Paketi’ni de eleştiren Zeynel Emre, paketin 27. maddesine dikkat çekerek, depremle ilgili suçlara karışan müteahhitler, yapı denetimciler ve sorumluların infaz düzenlemesinden yararlanabileceğini savundu. Emre, bu düzenleme ile “bir cezasızlık rejimi inşa edildiğini” ileri sürdü.

“39 bin bile yeterli değil ama zorunlu”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Emre, CHP’nin tutumunun net olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Biz 39 bin lira diyoruz, bunun altında yokuz. Bu rakam bile yeterli değil ama en azından insanların yaşamını sürdürebileceği asgari bir düzeyi ifade ediyor. Ülkedeki sosyal sıkıntıların farkındayız ve her alanda düzenleme yapılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: AA