CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in elinde iki haftadır bulunduğu öne sürülen ve “devlet sırrı” hassasiyetiyle yaklaşılan noter onaylı resmi belge Ankara kulislerinde büyük yankı uyandırdı. Belgenin içeriği ve ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in elinde kamuoyunda büyük yankı uyandırabilecek bir dosya bulunduğu öne sürüldü. Söz konusu belgeye “devlet sırrı” hassasiyetiyle yaklaşıldığı belirtilirken, dosyanın yaklaşık iki haftadır Özel’in masasında olduğu iddiası Ankara kulislerinde geniş yankı uyandırdı.

İddiaya göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in elinde “noter onaylı resmi belge” bulunuyor. Belgenin içeriğine ilişkin net bir bilgi paylaşılmazken, dosyanın hassasiyeti nedeniyle parti yönetimi tarafından gizlilikle ele alındığı ifade ediliyor.

Ankara Kulisleri Hareketlendi

Söz konusu dosya, başkent kulislerinde dikkatle takip ediliyor. Belgeye “devlet sırrı” titizliğiyle yaklaşıldığı, bu nedenle kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağı konusunda temkinli bir süreç yürütüldüğü belirtiliyor.

T24 yazarı Tolga Şardan, kaleme aldığı yazısında belgenin üst düzey bir yargı mensubuyla ilgili olarak farklı bir amaçla hazırlandığı bilgisini paylaştı. Ancak belgenin kime ait olduğu konusunda CHP cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadığı ve bu bilginin gizli tutulduğu aktarıldı.

Kayseri eğitimi Erasmus projeleriyle güçleniyor
Kayseri eğitimi Erasmus projeleriyle güçleniyor
İçeriği Görüntüle

Belge İki Haftadır Özel’in Elinde İddiası

Şardan’ın yazısında ayrıca, söz konusu belgenin yaklaşık iki haftadır CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in elinde bulunduğu ileri sürüldü. Dosyanın ne zaman ve hangi koşullarda kamuoyuna açıklanacağına dair ise şu ana kadar resmi bir bilgi paylaşılmadı.

Yazısında merak unsurunu öne çıkaran Şardan, “Bakalım, CHP lideri bu belgeyi ne zaman, hangi şartlarda açıklayacak” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi