Aydın, “Türkiye’nin güncel sorunları, sıkıntıları var. İnşallah avukatların hukuki alanda da değil hem hukuki alanda hem Türkiye’nin diğer alanlarında ciddi katkılar sağlayacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.
Kayseri Barosu’nun Türkiye’ye katkı sağlayacağını ifade eden Aydın, “Kayseri Baromuz bayrağı ötelere taşıyacak. Adliyeyi bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. İnşallah Bölge İdare Mahkemesi’nin inşaatının bitmesi ile birlikte savcı ve hakim atamalarını gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ise, “Bizlere nezaket ziyaretinde bulunduğu için Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi Ali Aydın’a teşekkür ediyorum. bundan sonraki süreçte gerek meleğimiz adına gerek avukatlık kanunu ile ilgili çalışmalarda bulunduğu önemli katkılar sağlayacağına, adliye içerisinde sorunları gidereceğine inanıyorum.” açıklamasında bulundu.