Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli yakalandı. Çok sayıda senet, para, silah ve dijital materyal ele geçirildi.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Pazarcık ilçesi merkezli ve Gaziantep'i de kapsayan geniş çaplı bir tefecilik operasyonu gerçekleştirdi. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve tefecilik” suçunu işlediği değerlendirilen toplam 17 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri tarafından şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda delil ve yasa dışı materyal ele geçirildi. Operasyonda:
21 cep telefonu
12 pos cihazı
29 kredi kartı
13 senet ve 18 çek
750 bin TL, 600 dolar, 900 euro, 160 İsviçre frangı
9 alacak-verecek defteri
4 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar kasası, 12 flaş bellek, 1 tablet
46 pompalı tüfek fişeği, 44 tabanca fişeği
1 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek
52 bonzai ve 26 sentetik ecza hapı ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.




