Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’nun kalbinden dünyaya uzanan zengin mutfak kültürünü bir kez daha lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Kayseri Gastronomi Günleri, 24-26 Ekim 2025 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri, bu etkinlikle mutfak mirasını ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyor.

Kayseri Gastronomi Gunleri 2025 (4)Ünlü şefler Kayseri’de bir araya geliyor
Etkinlik boyunca Türkiye’nin önde gelen şefleri, atölye çalışmaları ve söyleşilerle gastronomi tutkunlarıyla buluşacak.

-24 Ekim Cuma: Murat Bozok, Ayvaz Akbacak, Şükran Kaymak, Doğa Çitçi, Sahrap Soysal ve Bedri Usta

-25 Ekim Cumartesi: Eyüp Kemal Sevinç, Cüneyt Asan & Harun Raşit Dönmez, Chef Rafet İnce, Erdem Dırbali ve Asuman Kerkez

-26 Ekim Pazar: Hazer Amani, Yunus Emre Akkor ve Asuman Kerkez

Bu isimler, Kayseri’nin coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlayacakları özel sunumlar ve atölyelerle ziyaretçilere unutulmaz deneyimler yaşatacak.

Kayseri Gastronomi Gunleri 2025 (1)Sosyal medya fenomenleri Kayseri’den yayında
Etkinliğin dijital ayağında ise gastronomi dünyasının tanınmış influencerları yer alacak. Fatih Keklikoğlu, Mehmet İnan, Murat Bakan, Muhammed Koca, Gizem Uyuşkan, Mustafa Şimşek, Damla Bayraktar ve daha birçok içerik üreticisi, etkinlik boyunca Kayseri’den canlı yayınlar ve paylaşımlar yaparak şehrin lezzetlerini milyonlara ulaştıracak.

Kayseri Gastronomi Gunleri 2025 (6)Lezzetin yanında müzik ve eğlence
Gastronomi Günleri sadece yemekle değil, müzik ve eğlenceyle de dolu olacak.

-25 Ekim Cumartesi: Karaf Grubu konseri saat 19.00’da sahne alacak.

-24-26 Ekim boyunca: Turan Güneş konserleri katılımcılara müzik keyfi yaşatacak.

-Çocuklar için de eğlenceli etkinlikler hazırlanmış durumda. 25 Ekim’de Kukuli konseri, 26 Ekim’de Sevimli Dostlar programı minik ziyaretçilerle buluşacak.

Kayseri Gastronomi Gunleri 2025 (7)Yarışmalarla renkli ve rekabet dolu anlar
Etkinlikte, her yaştan katılımcının yer alabileceği çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

-18-24 yaş arası gençlerin katılacağı “Genç Yetenekler Pastırma Temalı Ana Yemek Yarışması”,

-Anneler ve çocukların birlikte yarışacağı “Minik Şefler Mutfakta”,

Devlet Opera ve Balesi 32 sözleşmeli personel alımı yapacak!
Devlet Opera ve Balesi 32 sözleşmeli personel alımı yapacak!
İçeriği Görüntüle

-Ev hanımlarının hünerlerini sergileyeceği “Yöresel Yemek Yarışması”gibi organizasyonlar gastronomi heyecanını zirveye taşıyacak.

Kayseri Gastronomi Gunleri 2025 (8)Tüm Türkiye Kayseri’ye davetli
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Kayseri Gastronomi Günleri ile hem şehir halkını hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzet tutkunlarını davet ediyor.

Üç gün boyunca sürecek etkinlik, Kayseri’nin köklü mutfak kültürünü, coğrafi işaretli ürünlerini ve Türk mutfağının yıldızlarını yakından tanımak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Kaynak: Kurum Bülteni