Kayseri Haber / 2026 yılında Ramazan ayı, 19 Şubat'ta başlayacak. Ramazan ayı boyunca sahurdan iftara kadar her anı heyecanla bekleyen Kayserililer, iftar sofralarında sevdikleriyle birlikte oruçlarını açmanın keyfini çıkaracak. İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan pide, Kayseri’de sofraların olmazsa olmazı olarak Ramazan’ın simgelerinden biri olarak her yıl büyük ilgiyle tüketiliyor. Özellikle Kayseri’de, Ramazan pidesi fırınlardan taze taze çıkar ve her akşam farklı pide çeşitleri sofralarda yerini alır. Bu yıl, Kayseri Ticaret Odası'nın yaptığı açıklamayla birlikte, Ramazan pidesi fiyatları da netleşti.
Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) 2026 yılı Ocak ayında düzenlediği meclis toplantısında, Ramazan ayında fırınlarda satılacak pide fiyatları belli oldu. Buna göre, Ramazan ayı boyunca 160 gram sade Ramazan pidesi 14 TL'den satışa sunulacak. Ayrıca, 320 gram sade çifte pide 28 TL, 320 gram susamlı pide 35 TL, 320 gram yumurtalı ve susamlı pide 45 TL, 200 gram pide pişirme ücreti ise 20 TL olarak belirlendi. KTO'nun meclis kararı ile kabul edilen bu fiyatlar, Kayserililerin Ramazan ayı boyunca pide alırken karşılaşacakları fiyatlar olacak.
Ramazan pidesinin yanı sıra, Kayseri'deki ekmek fiyatları da geçtiğimiz günlerde yapılan bir düzenlemeyle arttı. 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren, Kayseri'deki bakkal, market ve fırınlarda 200 gram somun ekmek 14 TL'ye satılmaya başlandı. Ayrıca, 180 gram pide ekmeği 14 TL, 360 gram çifte pide ekmeği 28 TL, 130 gram pide sandviçi ise 12 TL olarak belirlendi. Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası tarafından KESOB'a sunulan teklifin kabul edilmesiyle, 200 gram ekmeğin fiyatı 11 TL'den 14 TL'ye çıkmış oldu. Bu fiyat artışı, 2026'nın ilk günlerinden itibaren geçerli oldu.
Ramazan ayında, Kayseri’deki fırınlarda Ramazan pidesi almak isteyen vatandaşlar, bu fiyatlarla pide alacaklar. Şehirdeki Ramazan atmosferi, bereketli sofralar ve Ramazan pidesinin özel lezzetiyle bir araya geldiğinde, Kayseri halkı için Ramazan ayı daha da özel hale geliyor. Hem ramazan pidesinin geleneksel lezzeti hem de fiyatlar, Kayseri’nin bu bereketli ayı en güzel şekilde kutlamasına olanak sağlayacak.





