Cıngı Kayseri’nin 4 bin yıllık su sırrını açıkladı: İlk kez böyle anlatıldı
Cıngı Kayseri’nin 4 bin yıllık su sırrını açıkladı: İlk kez böyle anlatıldı
İçeriği Görüntüle

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Oto Sanatkarları Odası tarafından Yeşilyurt bölgesinde hayata geçirilen Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi’nde yapılan asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledi. Melikgazi Belediyesi tarafından sürdürülen üst yapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte, Kayseri Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi’nde gözler kura çekiliş tarihine çevrildi.

Kayseri Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi (3)Sanayi sitesi, toplam 212 işyerinden oluşuyor. Dükkanların adet ve genişliği ise şu şekilde;

-131 adet 400 m²,

-23 adet 800 m²,

-20 adet 916 m²,

-38 adet ilave yeni işyeri.

Projenin alt yapı kısmının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına geçildi. Melikgazi Belediyesinin asfalt dökmeye başlatmasıyla birlikte sahanın genel görünümü hızla şekillenmeye başladı. Asfaltlamanın tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi de yine Melikgazi Belediyesi tarafından yapılacak.

Kayseri Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi (5)KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, incelemeler sırasında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Sitemizin asfaltları serilmeye başladı. Belediye Başkanımız esnaf dostu Sayın Mustafa Palancıoğlu’na ve belediye personellerine vermiş oldukları katkılardan dolayı esnaflarımız adına şükranlarımı sunuyorum.”

“Yeşilyurt Oto Sanayi Sitemizde Artık Sona Geldik”

Projenin Kayseri esnafı için önemine vurgu yapan Şeyhi Odakır, çalışmaların hızlı ilerlediğini belirterek şunları söyledi:

“Yeşilyurt Oto Sanayi Sitemizde artık sona geldik. Asfalt çalışmalarına başlandı, hızlı bir şekilde devam ediyor. Asfalt seriminin de kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Bittikten sonra da çevre düzenlemesi yapılmaya başlanacak. Sitemiz Melikgazi ilçemiz sınırlarında. Bu bakımdan esnafımız adına, ne zaman bir talebimiz, çözümü gereken konumuz olsa Sayın Mustafa Palancıoğlu Başkanımızın kapısını çalıyoruz. Bizleri hiçbir zaman geri çevirmedi, her zaman kapısını ve gönlünü esnaflarımıza, bizlere açtı, açık tuttu.”

Odakır, Melikgazi Belediyesinin sürece verdiği desteğin proje için kritik önem taşıdığının altını çizdi.

Kayseri Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi (4)“Asfaltımız Seriliyor, Sonrasında Çevre Düzenlemesi Yapılacak”

Başkan Odakır, geldiği noktada projenin ilerleyişiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Geldiğimiz noktada belediyemizin destekleriyle ve çalışmalarıyla asfaltımız seriliyor, sonrasında çevre düzenlemesi yapılacak.”

Odakır, emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek, sanayi sitesinin Kayseri için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Kayseri Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi (6)Kuralar Çok Yakında Çekiliyor

Projenin tamamlanmasının ardından işyerlerinin hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Odakır, kura süreciyle ilgili şu ifadeyi kullandı:

“İnşallah çalışmaların tamamlanmasının ardından kura çekimi yapıp hak sahiplerine işyerlerini teslim edecek, hayırlı olsun diyeceğiz.”

Yakın bir tarihte kura duyurusunun yapılacağı da ifade edildi. Başkan Odakır, mevcut projelerin tamamlanmasının ardından yeni işyeri ve konut projeleri üzerinde de çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Kurum Bülteni