Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, şehirde huzur ve düzenin korunması için Eylül ayında yoğun bir mesai harcadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın “kentin vitrini” olarak tanımladığı zabıta ekipleri, ay boyunca toplam 383 denetim gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar, kentte hem vatandaşların güvenliği hem de yaşam kalitesinin artırılması açısından dikkat çekti.

Kayseri Zabita 383 Denetim (3)Zabıta ekipleri, şehir genelinde seyyar satıcılar, ticari araçlar, işgal denetimleri, marketler, çevre kirliliği ve dilenciler üzerinde titizlikle denetimler yaptı. Eylül ayında gerçekleştirilen faaliyetlerde 52 seyyar satıcı, 37 ticari araç, 5 market ve 136 işgal denetimi yapıldı. Ayrıca, 33 dilenciye yönelik işlem gerçekleştirilirken, 9 çevre kirliliği denetimi de yapıldı. Tüm bu çalışmalar sonucunda toplamda 383 yasal işlem uygulandı.

Özellikle son zamanlarda artış gösteren trafik ışıklarında bekleyen dilencilerle ilgili yapılan denetimler kamuoyunun dikkatini çekti. Araç sürücülerini rahatsız eden ve trafik güvenliğini tehlikeye atan dilencilere yönelik operasyonlar, şehirde büyük bir rahatlama sağladı. Zabıta ekiplerinin bu yönde yürüttüğü kararlı çalışmalar, vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldı.

Kayseri Zabita 383 Denetim (5)Kayseri’nin huzuru ve düzeni için 7 karakol, 9 araç ve 74 personelle sahada görev yapan Zabıta Daire Başkanlığı, sadece denetim faaliyetleriyle değil, aynı zamanda caydırıcı varlığıyla da şehirdeki güven ortamını pekiştiriyor. Denetimlerin yalnızca cezai işlem amacı taşımadığını vurgulayan yetkililer, temel hedefin şehir yaşamını daha güvenli, temiz ve düzenli hale getirmek olduğunu belirtiyor.

Büyükşehir Belediyesi, denetimlerin önümüzdeki aylarda da aynı kararlılıkla süreceğini bildirirken, vatandaşların da şehrin düzenine katkı sağlamaları konusunda duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

Kayseri’de Kartal Katlı Kavşağı ve bağlantı yolları için çalışmalar başladı
Kayseri’de Kartal Katlı Kavşağı ve bağlantı yolları için çalışmalar başladı
İçeriği Görüntüle

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın Eylül ayı raporu, şehrin huzur, güvenlik ve temizlik adına yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Kurum Bülteni