Kayseri Haber / Uluslararası Uzay Kongresi (IAC) 2026 Kampüs Buluşmaları, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen programla Kayseri’de gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever öğrencilerle buluşarak deneyimlerini paylaştı.

Kayseri’de Astronot Atasever Uzay Bizim Için Vazgeçilmez Bir Alan (3)Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Emine Doğrukök, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, ERÜ Rektör Yardımcısı Muammer Hakan Poyrazoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Katılımcılar, uzay çalışmalarının önemi ve Türkiye’nin bu alandaki hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç konuşmasında uzay teknolojilerinin günlük yaşamda kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, “Uzaya mecburuz, bakmak zorundayız. Uzaydaki yer, konum uyduları olmasaydı cep telefonları çalışmayacaktı. Bankamatikten para çekilemezdi. Gururla sunduğumuz İHA, SİHA hedefleri vurabilmek için yer, konum uydularından faydalanmasaydı çalışmazdı. Uzay bizim için vazgeçilmez bir alan” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de Astronot Atasever Uzay Bizim Için Vazgeçilmez Bir Alan (4)ERÜ Rektör Yardımcısı Muammer Hakan Poyrazoğlu ise toplantının üniversitede düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Antalya’da yapılacak toplantıya da üniversiteden güçlü bir katılım olacağına inandığını belirtti. Poyrazoğlu, uzaya yönelik merakın her geçen gün arttığını ifade ederek etkinliğin verimli geçeceğine inandığını söyledi.

NASA Tarihinde İlk Kez Halka Açık UFO Toplantısı
NASA Tarihinde İlk Kez Halka Açık UFO Toplantısı
İçeriği Görüntüle

Kayseri’de Astronot Atasever Uzay Bizim Için Vazgeçilmez Bir Alan (5)Program kapsamında konuşan Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever, öğrencilerle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Kaynak: Kurum Bülteni