Kayseri Haber- FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik son 20 günde düzenlenen operasyonlarda içlerinde Kayseri’nin de bulunduğu 45 ilde ByLock kullanarak esnaftan maddi kazanç elde eden 223 şüpheli yakalanarak cezaevine teslim edildi. Yakalanan şüphelilerin 87 si tutuklanırken 50’si hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemleri emniyette devam ediyor.
TEM ve KOM ortak çalıştı
Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Başkanlıklarının iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonlar; il emniyet müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM şube müdürlüklerince yürütüldü.

45 ilde operasyon
Antalya, Amasya, Ankara, İzmir, Yalova, İstanbul, Edirne, Konya, Sakarya, Mersin ve Kocaeli başta olmak üzere Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yozgat ve Zonguldak’ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Esnaf üzerinden maddi kazanç
Operasyonlarda; FETÖ’nün “mahrem yapılanmaları” içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullanan, ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt içi irtibatını sürdüren ve örgüte bağlı esnaflar üzerinden maddi destek sağladığı belirlenen toplam 223 şüpheli yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden 87’si çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanırken, 50 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi. Operasyonlarda ayrıca haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişilerin de yakalandığı öğrenildi.
Yerlikaya'dan açıklama
Bakan Yerlikaya paylaşımında, “Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne ve milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer vererek, operasyonda görev alan tüm birimleri tebrik etti.




