Kayseri'de trafiği rahatlatmak amacı ile 2019 yılında başlaması planlanan Kartal Kavşağı hakkında belirsizlik devam ediyor. Kayseri'de yapılması planlanan proje hakkında İYİ Parti Talas Belediyesi Meclis Üyesi Hadiye Hakkomaz Şahin'den açıklama geldi.

Kayseri'de dahil 49 ilde DEAŞ operasyonu! Kayseri'de dahil 49 ilde DEAŞ operasyonu!

İYİ Parti Talas Belediyesi Meclis Üyesi Hadiye Hakkomaz Şahin, Kartal Kavşağı projesi ile ilgili bir yarışma başlatılarak gelen projelere göre bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etti. Şahin, “Kartal Kavşağı yılan hikayesine döndü. Her seçim bir vaat haline geliyor, projeler sunuluyor sonrasında rafa kaldırılıyor. Şu anda Kent Konseyi'nde de görüşülmekte olan ancak bir türlü projede ortak akla ulaşılamadığını bildiğimiz proje ile alakalı bizim önerimiz tamamen şehrin projesi olması adına Kayseri genelinde bir yarışma başlatılarak Kartal Kavşağının proje yarışması sonucunda ortaya çıkacak en makul en optimum çözümlere hakim Kayseri tarafından en beğenilen projenin uygulamaya geçmesiyle alakalı" dedi.

Kayseri’de Kartal Kavşağı Projesi Askıya Mı Alındı Yrp’den Tepki (1)

Proje için Dünya Bankası’ndan kredi çekileceğini iddia eden Şahin, "Bu proje yarışmasına gerek üniversitelerden hocaların katılımı gerek piyasada iş yapan insanların gerek partilerin sürekli önerileri var, bizim de bir konuyla alakalı çalışmamız olmuştu vaktinde, gerekse dediğim gibi her alandan insanın katılımıyla bu sorun çözülmeli. Kartal kavşağının artık nihayetlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu proje için ayrılan bütçe milyar liralarla hitap ediliyor ve Dünya Bankası’ndan çekilecek kredi söz konusu ve o kredinin faizi bir ilçenin bütçesinden daha fazla. O yüzden en güzel çözümün, en güzel projenin açıkçası yarışmayla belirleneceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: 1HA