Cinsel istismar suçuyla tutuklu yargılanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein'e benzeyen Kayserili Rıfat Özdemir, insanların olumsuz bakışlarına maruz kalmaktan dolayı üzüldüğünü söyledi. Özdemir, bu duruma çözüm olarak saçlarına farklı bir tarz vereceğini belirtti.
Cinsel istismar ve insan kaçakçılığı gibi suçları işleyen ve 10 Ağustos 2019 tarihinde hayatını kaybeden Jeffrey Epstein’e benzerliği ile dikkat çeken Özdemir, sosyal medyada gündem oldu.

Epstein Dosyası Hayatını Kabusa Çevirdi
Epstein dosyasının yeniden gündeme gelmesiyle hayatının kabusa döndüğünü ifade eden Kayserili Özdemir, şunları söyledi:
"Kayseri doğumluyum, Ankara’da ikamet ediyorum. Ben buraya gezme amaçlı gelmiştim. Hayatım bu son bir iki gün içerisinde bir kaosa dönüştü. Bu Epstein denen adam adını bile söyleyemiyorum ona benzetmeye başladılar beni. Lütfen beni o insanlara benzetmeyin. Biz Anadolu çocuğuyuz; o tarz şeylerle, işlerle bizim işimiz olmaz. İnsanların bakış açıları böyle sert bir imajla bakıyorlar; sanki ben Epstein’mişim gibi, sanki ölmemiş de Kayseri’ye gelmiş gibi. Yani bu da insanları rahatsız ediyor, beni rahatsız ediyor. Bu işten çok sıkıldım, bir an önce bu şehirden gideceğim. Lütfen her gördüğünüz insanı birilerine benzeterek yorum yapmayın. Bir benzerliğimiz vardır; insanlar çift yaratılmıştır. Yani bizim de bahtımıza böyle bir insan çıktı karşımıza. Olmasa daha iyi olurdu. Halkımızdan rica ediyorum; beni Epstein’e benzetmeyin. Adını bile telaffuz edemiyorum doğru dürüst. Kayseri’den böyle birileri çıkmaz. Ben Kayseriliyim, Anadolu çocuğuyuz; bu Kayseri’den, Anadolu’dan bu tarz insanlar çıkmaz. Lütfen bakış açılarınızı değiştirin. Ben Epstein değilim. Çoğu insanlar diyorlar ki: 'Epstein ölmedi, geldi Kayseri’ye yerleşti.' Böyle oldu, şöyle oldu. Tipimizden, yüz ifademizdeki yorgunluktan belli Epstein olmadığımız; ama uzaktan anımsattığı için bu da insanları rahatsız ediyor, beni rahatsız ediyor. Rica ederim, ön yargılı olmayın"
Kayseri’deki Vatandaşlar ve Sosyal Medya Tepkisi
Kayseri'de yaşayan 55 yaşındaki Rıfat Özdemir'in başı, benzerlikten dolayı dertte. Kız çocuklarına yönelik cinsel istismar suçuyla tutuklu yargılanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein'e benzeyen Özdemir, insanların kendisine olan olumsuz bakışlardan rahatsız olduğunu kaydetti. Özdemir, yaşadığı süreci şöyle anlattı:
"Vatandaşlar bana önce sert bir imajla bakmaya başladılar. İlk başta beni yeğenim benzetti ve 'dayı sen Jeffrey Epstein'e çok benziyorsun' dedi. Epstein'in kim olduğunu ben bilmiyordum. Daha sonra haberlerden baktım ve sosyal medyadan kim olduğunu öğrendim. Ben öyle bir adama benzetilmek istemem. Beni o insanlara benzetmeyin. Ben normal işinde gücünde olan sade bir vatandaşım. Benzerlik olabilir. Benim ki şanssız bir olay. Bizde ona benzedik. Hayatımı olumsuz etkiledi. Yolda yürürken insanlar bana sert bir imajla bakıyorlar. Sözel olarak bir şey yok ama bakışları insanı rahatsız ediyor. İnsanlar şaşırmış bir ses tonu ile 'Epstein'e benziyor' diyorlar. Bunu bana dediklerinde canım sıkılıyor. Çünkü hoş bir adam değil. Benzetilmek hoş bir şey değil"

Görünümünde Değişiklik Yapmayı Planlıyor
Özdemir, yaşanan olumsuzlukları aşmak için görünümünde değişiklikler yapmayı düşündüğünü de ekledi:
"Halkımdan rica ediyorum. Lütfen beni Epstein'e benzetmesinler. Bu saatten sonra kendimde olabilecek bütün değişiklikleri yapmayı düşünüyorum ve yapacağım. Saç modelimi değiştireceğim, sakal bırakacağım. Bu durum gündemden düşene kadar biraz uğraşacağız. Ben sakal bırakmayı sevmem ama sakal bırakmayı düşünüyorum. Şimdiye kadar da hiç sakal bırakmadım. Saçlarıma değişik bir tarz vereceğim ve o adama benzemekten uzaklaşmaya çalışacağım. Yüz ifademi nasıl değiştireceğim bilmiyorum. Yüz kırışıklıklarım falan tamamen bire bir benziyor. Küfür eden veya laf atan olmadı ama sert bir imajla bakıyorlar. Bakışlarından ne söylediklerini hissedebiliyorum. Ben Epstein değilim. Kayseri'den böyle kötü adamlar çıkmaz"



