Kayserispor, 2025-2026 sezonunda Süper Lig’de istediği başlangıcı yapamadı. Oynadığı ilk 10 maçta galibiyet alamayan sarı-kırmızılılar, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetle zor günler geçiriyor. Sezon başından bu yana istikrarlı bir oyun sergileyemeyen ekip, puan tablosunun alt sıralarına demir atmış durumda.
Ligin açılış haftalarından itibaren hem skor üretmekte hem de savunma direncinde sorun yaşayan Kayserispor, taraftarını bir türlü sevindiremedi. Başakşehir deplasmanındaki 1-1’lik beraberlikle sezona başlayan ekip, ardından evinde Galatasaray karşısında 4-0’lık ağır bir mağlubiyet aldı. Kocaelispor, Göztepe ve Antalyaspor maçlarından da beraberliklerle ayrılan Kayserispor, Beşiktaş deplasmanında 4-0 kaybederek kötü gidişi sürdürdü.
Gençlerbirliği karşısında 1-1’lik bir sonuç daha alan takım, Trabzonspor deplasmanında 4-0 mağlup olarak ligin en ağır yenilgilerinden birini yaşadı. Bu sonuç, teknik direktör Markus Gisdol döneminin sonu oldu. 8. haftadaki bu mağlubiyetin ardından Alman çalıştırıcı ile yollar ayrıldı.
Djalović göreve geldi, umutlar yeniden yeşerdi
Kayserispor yönetimi, Gisdol’un ayrılığının ardından takımın başına Karadağlı teknik direktör Radomir Djalović’i getirdi. 13 Ekim’de açıklanan bu karar, yeni bir sayfa olarak değerlendirildi. Ancak Djalović’in ilk maçında istenen sonuç gelmedi. Sarı-kırmızılılar, 9. haftada evinde Samsunspor’a 3-1 mağlup oldu.
10. haftada Karagümrük deplasmanında alınan 2-2’lik beraberlik ise kırılma noktalarından biri oldu. Kayserispor bu maçta iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Üstelik maçın son dakikalarında László Bénes doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı, Miguel Cardoso ise sarı kart ceza sınırını aşarak cezalı duruma düştü. Mücadelenin ilk yarısında sakatlanan Youssef Aït Bennasser de sahayı sedyeyle terk etti ve bugün Kasımpaşa karşılaşmasında forma giyemeyecek.
Bu cezalar ve sakatlıklar, teknik direktör Djalović’in elini oldukça zayıflattı. Özellikle orta saha hattında yaşanan kayıplar nedeniyle genç oyuncular Kartal Kayra Yılmaz ve Ali Karimi’nin bu maçta ilk 11’de şans bulması bekleniyor.
Ziraat Türkiye Kupası’nda moral geldi
Ligde zor günler geçiren Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise yüzü güldü. 28 Ekim’de oynanan 3. tur mücadelesinde sarı-kırmızılılar, 3. Lig temsilcisi Niğde Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek tur atladı. Mücadelenin tek golü, Arnavut golcü Indrit Tuçi’den geldi.
Bu galibiyet, hem futbolcular hem de teknik heyet için moral oldu. Taraftarlar da uzun süren galibiyet özleminin ardından takımlarını tribünde alkışladı. Djalović, maçın ardından yaptığı açıklamada “Bu galibiyet bizim için başlangıç olmalı, ligde de aynı mücadeleyi göstereceğiz” sözleriyle takımına güven verdi.
Bugün 2 Kasım 2025 Pazar günü, RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda oynanacak olan Kasımpaşa karşılaşması, Kayserispor için adeta bir dönüm noktası niteliğinde. Ligde 10 haftadır galibiyet alamayan sarı-kırmızılılar, evinde oynayacağı bu mücadelede şeytanın bacağını kırmak istiyor.
Kasımpaşa ise deplasman performansı zayıf olsa da, hızlı hücum hattıyla tehlikeli bir rakip. Djalović’in öğrencileri, rakibin açık alan oyununa karşı dikkatli bir savunma anlayışı ve hızlı geçiş hücumları planlıyor. Eksiklere rağmen takımın morali yüksek; Ziraat Türkiye Kupası’ndaki galibiyetin ardından oyuncuların antrenmanlarda daha istekli oldukları gözlendi.
Tribünlerin de dolması bekleniyor. Taraftar grupları sosyal medyadan yaptıkları çağrılarda “Takım yalnız değil” mesajını paylaştı. Yönetim ise hafta boyunca oyuncularla moral toplantıları yaparak, kazanmanın hem psikolojik hem de sportif açıdan önemini vurguladı.
Kayserispor, 2025-2026 sezonunda şu ana kadar Süper Lig’de galibiyet yüzü göremedi. Teknik direktör değişimi, taraftar desteğiyle yeniden toparlanma umudu taşıyan sarı-kırmızılılar, bugün RHG Enertürk Stadyumu’nda Kasımpaşa karşısında ilk lig galibiyetini arayacak.





