Diyarbakır ve bölgede AK Parti’ye farklı partilerden katılımlar devam ediyor. Merkez Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ bölgesindeki Tellikaya Mahallesi ve mezralarında yaşayan 500’den fazla vatandaş, hem AK Partili Bağlar Belediyesi’nden duydukları memnuniyeti hem de bölgede geliştirilmek istenen HDP-CHP ortaklığına tepki göstererek AK Parti’ye geçme kararı aldı.
Karacadağ bölgesinde yer alan merkezden 30 kilometre uzaklıktaki mahallede düzenlenen katılım törenine olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun ilgi oldu. AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi, İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Suna Kepolu Ataman, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmed Mahsum Melikoğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir ve beraberlerindeki kalabalık grubu muhtar Abit Budak ve vatandaşlar karşıladı.
“Bu coğrafyada CHP’ye ekmek yok, Kürtler aslına dönüyor"
Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’un ziyaretiyle ilgili helallik açıklamasına değinerek, Kılıçdaroğlu’nun özel görüşmesi HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile görüşeceğiyle ilgili duyum aldığını vurguladı. Başkan Aydın, “CHP’nin burada yapmak istediği şey Kürtlerin zekası ile alay etmek, göstermelik bu tür hamlelerle Kürtleri yanında tutabileceğini, İstanbul’daki seçimler gibi HDP’nin kendi oylarını yanında tutabileceğini düşünüyor. Bu sefer Kürtler uyandı, CHP zihniyeti ile hem İstanbul’da karşılaştılar hem de geçmişteki CHP zihniyetini hatırladılar. Bu coğrafyada CHP’ye ekmek yok, Kürtler aslına dönüyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti iktidarları olarak Diyarbakır’da çok büyük bir değişim ve dönüşüme imza atıyoruz” dedi. İHA




