Melikgazi ilçesi Camikebir Mahallesi'nde bulunan 1432 yılında inşa edilen Hatuniye Medresesi'ne bir emlak firması tarafından "kiralık" pankartı asıldı.

İstanbul’da canice katledilmişti! Mattia Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesinde Kayseri detayı İstanbul’da canice katledilmişti! Mattia Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesinde Kayseri detayı

Hatuniye Medresesi hakkında

Dulkadiroğulları’ndan Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında Kayseri’nin beylikler ve Osmanlılar arasında sık sık el değiştirdiği bir dönemde yaptırılmıştır. Yapı, tek katlı, açık avlulu ve iki eyvanlı olarak tasarlanmıştır. Güneybatı cephesinin ortasında yer alan taç kapısının köşelerinde lotus yapraklı başlıklara sahip sütunçeler bulunmaktadır. Taç kapı üzerinde bulunan orijinal kitabe kırılmış, sonradan bugünkü latin harfli kitabe yerleştirilmiştir. Taç kapının bitişiğinde ortadan bir sütunla destekli iki kemerli bir çeşmenin yer aldığı bilinmektedir. Bu çeşme onarımlar sırasında kaldırılmıştır.

hatuniye medresesi 2

Medrese klasik Selçuklu geleneğine uygun olarak inşa edilmiştir. İki eyvana sahip olan medresenin, giriş eyvanının karşısında dik tonozlu ana eyvan, bunun iki tarafında kubbeli birer dershane yer almaktadır.

hatuniye medresesi 1