Kahramanmaraş Sebze ve Meyve Hali, son günlerde domates ve karpuz fiyatlarının dip seviyeye inmesiyle sosyal medyada gündeme geldi. Domatesin kilosu 3 TL, karpuzun kilosu ise 2-3 TL’den satılmasına rağmen, ürünlere talep yok denecek kadar az. Aynı ürünlerin marketlerde yüksek fiyatlardan satılması ise vatandaşların tepkisini çekiyor.

Salça sezonu gecikince domates elde kaldı

Acı olay: Otomobilin su kanalına düştüğü kazada baba ve oğlu öldü!
Acı olay: Otomobilin su kanalına düştüğü kazada baba ve oğlu öldü!
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta sıcak havalara rağmen salça sezonunun henüz başlamaması, domatese olan talebin düşük seyretmesine neden oldu. Hal esnafı, domates hasadının erken yapılmasına karşın salçalık alımların başlamaması nedeniyle ürünleri satmakta zorlanıyor.

Karpuz ve salatalıkta da durum farklı değil

Sadece domates değil, karpuz ve salatalıkta da benzer bir tablo yaşanıyor. Halde karpuzun kilosu 2-3 TL arasında değişirken, salatalık torbalar halinde 50 TL’ye satılıyor. Ancak bu fiyatlara rağmen, tüketici ilgisi oldukça düşük.

'Markette fahiş, halde kimse almıyor'

Sosyal medyada paylaşılan bir video, konuyu daha da görünür hale getirdi. Görüntülerde haldeki düşük fiyatlar dikkat çekerken, kullanıcılar “Aynı ürünler markette fahiş fiyata satılıyor. Soruyorum size, kim bunların sorumlusu?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Vatandaşlar, üreticiden halka ulaşan bu kadar uygun fiyatların neden market raflarında 4-5 katına satıldığını sorguluyor.

Kaynak: Merve Erol