Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri ve çevresi için yeni hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre Kayseri genelinde hava hafta sonu boyunca parçalı bulutlu, kuzey kesimlerde ise yer yer hafif sağanak yağışlı olacak.

Kayseri’de güneş yerini bulutlara bırakıyor
Pazar günü (26 Ekim) Kayseri merkezde en yüksek sıcaklık 22°C, en düşük 8°C olarak ölçülmesi bekleniyor. Batı ve güneybatı yönlerinden esecek rüzgarın zaman zaman orta kuvvette etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi ve salı günleri Kayseri’de genelinde hava parçalı ve az bulutlu, sıcaklıklar ise mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredecek. Ancak çarşamba günü itibarıyla sıcaklıklar hissedilir şekilde düşecek ve Kayseri genelinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak.

Merkez ilçelerde hava durumu
-
Melikgazi: Hafta başına kadar güneşli ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Pazartesi günü sıcaklık 24°C’ye kadar çıkarken, çarşamba günü yağışla birlikte 18°C’ye düşecek.

-Kocasinan: İlçede pazar günü parçalı bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklık 22°C civarında seyredecek. Hafta ortasında yer yer kısa süreli sağanak yağış görülebilir.

-Talas: İlçede pazartesi günü sıcaklık 25°C’ye kadar yükseliyor. Ancak çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren Talas çevresinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

-Hacılar: Yüksek kesimlerde sabah saatlerinde pus ve hafif sis bekleniyor. Hava gündüz 19–20°C civarında olacak, gece sıcaklığı ise 6°C’ye kadar düşecek.

Diğer ilçelerde hava durumu
-
Develi: Hava hafta başında parçalı bulutlu, çarşamba günü yer yer sağanak yağışlı. Sıcaklık 21°C’den 17°C’ye düşecek.

-Bünyan: Pazar günü açık, salıdan itibaren bulutlanma artıyor. En yüksek sıcaklık 22°C, en düşük 7°C.

-İncesu: Güneşli ve az bulutlu hava pazartesiye kadar sürecek. Rüzgar güney yönlerden orta kuvvette esecek.

-Sarıoğlan: Hava genellikle parçalı bulutlu, yer yer kısa süreli sağanak geçişleri bekleniyor. Sıcaklık 20–22°C civarında.

-Yeşilhisar: İlçede hava açık, sıcaklıklar 24°C’ye kadar yükselecek. Çarşamba akşamı hafif yağış ihtimali bulunuyor.

-Felahiye: Gün içinde parçalı, gece saatlerinde çok bulutlu hava bekleniyor. Sıcaklık 20°C, gece 8°C civarında.

-Tomarza: İlçede pazar günü çok bulutlu hava hakim. Akşam saatlerinde hafif yağmur geçişleri bekleniyor.

-Yahyalı: Dağlık bölgelerde bulut yoğunluğu artarken, salı ve çarşamba günü kısa süreli sağanak görülebilir. Gündüz 21°C, gece 7°C.

-Pınarbaşı: Hava çok bulutlu, yer yer yağışlı. Sıcaklık 19°C’ye kadar çıkacak, gece 6°C’ye kadar düşecek.

Meteoroloji uyardı! Kayseri’de yağış için tarih verildi
Meteoroloji uyardı! Kayseri’de yağış için tarih verildi
İçeriği Görüntüle

-Erciyes Kayak Merkezi: Zirve çevresinde soğuk hava etkili. En yüksek sıcaklık 13°C, en düşük 4°C. Hafta ortasında yağışla birlikte sis ve rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü uzmanları, özellikle çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen yerel sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Ayrıca, güney ve güneybatı yönlerinden esecek rüzgarın 30–50 km/s hızla zaman zaman kuvvetli esebileceği, bu nedenle çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi. Hafta sonuna doğru havanın açacağı, ancak sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis beklendiği ifade edildi.

Kaynak: Süleyman Savranlar