Anahtar Parti Lideri Yavuz Ağıralioğlu geçtiğimiz günlerde partisinin bir programında yaptığı konuşmada sorulan bir soru üzerine Şehit Esat Oktay Yıldıran için şok ifadeler kullanmıştı. Şehit Binbaşı için ‘’ İnsanlıktan nasibini almamış, İşkenceci bir hayvan.’’ Sözlerini kullanan Ağıralioğlu yoğun tepkiyle karşılaşmıştı.
Özellikle dün akşam itibariyle basına yansıyan haberlerde bu açıklama üzerine Anahtar Parti’de üst üste istifaların yaşandığı iddia edilmişti.
Ağıralioğlu dün akşam Ekol TV’de konuştu ve konuya dair ilk açıklamayı yaptı.
İsimleri karıştırdım
Ekol TV’ye konuşan Ağıralioğlu, "Dürüst Oktay, Zeki Kaman ile Esat Oktay’ı karıştırdım. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin işkenceci olarak anılmasına sebep olan herkes suçludur. İşkence bir insanlık suçudur.
İnsanlık suçu gibi göreceğiz. Kime yapılırsa, kim yaparsa yapsın suç göreceğiz. Efendim zaten bunu kimse dostuna yapmaz. Düşmanına adaletle davranmak Türk milletinin temayüz etmiş vasfıdır. Devletimizin teröre karşı da mücadele vereceği en büyük cevap adalettir. 'Efendim onlar bize ne yaptıysa biz onlara onu yapacağız'dan asalet çıkaramazsınız. Buradan kerim devlet çıkaramazsınız. Dolayısıyla devletinizi ayakta tutacak olan şey adaletse, işkenceyi kim yaparsa yapsın ona karşı çıkmaktır"
Mamak Cezaevi’nde ülkücülerin de işkenceye maruz kaldığını ve bunun 12 Eylül'ün mantığında yer aldığını söyleyen Ağıralioğlu, o dönemde sağdan da soldan da gençlerin asıldığını, yüz binlerce insanın sicilinin bozulduğunu ve buna sebep olanların askerler olduğunu sözlerine ekledi.




