Anahtar Parti’nin kurucusu ve Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nun Adıyaman programında yaptığı bir konuşma esnasında Şehit Esat Oktay Yıldıran hakkında yaptığı “İnsanlıktan nasibini almamış” yorumu büyük tepki çekti.
Bir gazetecinin TBMM’de kürtçe ifadeler kullanılmasını ve bilinmeyen bir dil olarak anılması hakkında ne düşündüğü sorusu üzerine konuşan Ağıralioğlu, TBMM tutanaklarında Kürtçe ifadelerin "bilinmeyen dil" olarak kayda geçirilmesinin, “çok rencide edici bir şey olduğunu” söyledi.
Şehit Esat Oktay Yıldıran yorumu olay oldu
Anahtar Parti lideri Yavuz Ağıralioğlu’nun Şehit Binbaşı Esat Oktay Yıldıran hakkında yaptığı “İnsanlıktan nasibi olmayan, işkenceci bir hayvan… Stajını Mamak'ta Ülkücüler üzerinde yaptı. Ustalığı Diyarbakır Cezaevi'ne denk geldi.” Sözleri sosyal medyada büyük tepki çekerken partide toplu istifaların yaşandığı iddia edildi.




