Havaların ısınmasıyla insanların korkulu rüyası sivrisinekler de uyanmaya başlıyor. Sıcaklıklar artarken sivrisinekler de hücuma hazırlanıyor.

Genelde yaz aylarında ortaya çıkan sivrisineklerin yaşam koşullarına bağlı olarak hayatta kalma süreleri değişkenlik gösterebiliyor. Sıcak mevsimlerde daha çok artan sivrisinekler, diğer sineklere göre soğuk kış aylarında da yaşayabiliyor. Dişi sivrisinekler, erkek sivrisineklere göre daha uzun süre hayatta kalırken erkek sinekler yaklaşık 10 gün yaşayabiliyor.

Sivriler

Kayseri’de de Şubesi Bulunan Kurum 13 Şubesini Kapattı! Kayseri’de de Şubesi Bulunan Kurum 13 Şubesini Kapattı!

Sivrisinek ısırması sinir bozucu bir durum olması yanında alerjik reaksiyonlar da göstermeye sebep olabilir. Bu alerjik reaksiyonlar kiminde küçük belirtiler göstererek kızarma ve kaşınmayı sağlar. Yüksek reaksiyon gösterenler ise, şişlik, kızarıklık, kaşıntı ile birlikte ısırılan bölgede kabarıklıklara neden olur. 

Hücuma Geçen Sivrisineklerden Nasıl Kurtuluruz?

Neredeyse herkes sivrisinek ısırığının nasıl önleneceği ile ilgili araştırmalar yapmıştır. Sivrisineğin ısırmasının önlenmesi için birçok yöntem bulunur. Uyurken uzun kollu kıyafetler giyerek vücudun bölümlerinin kapatılması korunma yöntemi olabilir fakat yaz aylarında pek tercih edilmez. 

İşte sivrisinek ısırığından korunmanın yöntemleri; 
-Sivrisinek önleyici spreyler tercih edilebilir.
-Koyu renkli giysiler tercih edilmemeli (siyah-kahverengi)
-Vücudumuzun temiz olduğuna emin olmalıyız, sivrisinekler terli ve nemli vücuda daha fazla temasta bulunuyor.
-Pencerelere sineklik takılmalı (en önemli tedbir bu olabilir, çünkü ne kullanırsak kullanalım sivrisinek bir yolunu bulur ve hücuma geçer.
- Sivrisinekler portakal, limon, karanfil, fesleğen, reyhan… gibi kokuları sevmez. Sivrisinek saldırılarını engellemek için yatmadan önce başucunuza koyabilirsiniz.

Kaynak: ÖZEL HABER