Kayseri'de Erciyes Dağı'na tırmanan 2 kişi inişe geçtiği sırada üzerine kaya parçası düşmesi sonucu yaralandı. Helikopterle bulundukları yerden çıkarılan 2 kişiden 1'i hayatını kaybederken diğeri ise hastanede tedavi altına alındı.
Zirve tırmanışı yapan 1980 Ankara doğumlu İsmail KILIÇER ve 1979 Ankara Doğumlu Uğur BAYÜLKE, çıkmış oldukları Erciyes dağından, inişe geçtikleri esnada 3500 Metre Rakımlı Erciyes Dağı Hörgüç Mevkiinde kaya parçaları düşmesi sonucu yaralandı.
Yaralı şahısları kurtarmak amacıyla 5 JAK, 6 İtfaiye ve 2 AFAD olmak üzere toplam 13 Arama ve Kurtarma personeli ve J. Gn.K.lığı Havacılık Başkanlığına ait bir helikopterle olaya müdahale etti.
Saat 18.45 sıralarında şahıslar, helikopter tarafından Hisarcık Kapı Mevkii'nde hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. Alınan bilgiye göre Uğur BAYÜLKE isimli dağcı vefat etti.
Uğur Bayülke’nin cenazesi, Kayseri Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.
İsmail KILIÇER isimli dağcı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Fakülteye kaldırılan İsmail Kılıçer’in Pelvis ve omuz kısmından yaralandığı öğrenildi.
Üzerlerine kaya parçaları düşmesi sonucu 1 Dağcının Hayatını kaybettiği 1 dağcınında yaralandığı Erciyes Dağı Hörgüç Mevkiinde İ.K. U.B. K.G. nin 5 JAK, 6 İtfaiye ve 2 AFAD olmak üzere 13 arama ve kurtarma personeli ve Şahısları kurtarmak amacıyla J.Gn.K.lığı Havacılık Başkanlığından bir helikopter, Kayseri İl J.K.lığı JAK timleri ve helikopterde bulunun Jandarma Özel Hareket timlerinin ortak çalışma yürüttüler