Talas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Mart ayında Kiçiköy Mahallesi’ndeki Osmanlı Kültür Sokağı girişinde açılan Su Medeniyetleri Galerisi, yaz sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Kaya oyma sarnıcın doğal serinliği ile suyun ferahlatıcı etkisi birleşince, ziyaretçi sayısında dikkat çekici bir artış yaşandı.

2 Bin yıllık miras, modern bir sunumla buluştu
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın öncülüğünde yapılan çalışmalarla gün yüzüne çıkarılan tarihi sarnıç, 19 Mart 2024’te şehir protokolünün katılımıyla hizmete açıldı. Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Su Medeniyetleri Galerisi, bugüne kadar 183 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Talas Sarnıç

Kayserili başkan müjdeyi verdi: Sağlık yatırımlarına yenisi eklendi!
Kayserili başkan müjdeyi verdi: Sağlık yatırımlarına yenisi eklendi!
İçeriği Görüntüle

Erciyes’ten gelen buz gibi su
Yaklaşık 2 bin yıllık kaya oyma kültürünün ürünü olan bu sarnıç, Erciyes Dağı’ndan gelen 37 kilometrelik kaynak suyuyla besleniyor. Ziyaretçiler, hem su medeniyetine dair tarihi objeleri inceliyor hem de yaz-kış sabit 21 derece sıcaklıktaki bu özel mekânda serinlemenin keyfini çıkarıyor.

Talas Sarnıç (2)

Su ve kültürün buluşma noktası
Galeri içerisinde suyun tarih boyunca medeniyetler için taşıdığı önemi anlatan çok sayıda obje, bilgi panosu ve görsel materyal bulunuyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu mekân, Talas’ın kültürel turizmine de önemli katkı sağlıyor.

Talas Belediyesi’nin bu yatırımı, bölgeye gelen ziyaretçilere hem tarih hem de serinlik dolu unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Kaynak: Kurum Bülteni