Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesi ile Kayseri’nin kırsal bölgelerinde kene vakalarında artışlar meydana gelmeye başladı. Sosyal medyaya yayılan görüntülerde vatandaşların sürekli olarak şehrin belirli ilçelerinde kene görülüyor. Özellikle Tomarza ilçesinde görülen kene vakaları nedeniyle 2 can kaybı yaşandı.

Yaşanan can kayıpları ve sürekli belirli mahallelerde görülen kene vakaları nedeniyle Tomarza sakinleri Tomarza belediye Başkanı Osman Koç’a gerekli önlemleri alması konusunda çağrıda bulunuyor.

Tomarza Kene (1)-1

Geçtiğimiz günlerde kene ısırması sonucu yaşamını yitiren 31 yaşındaki Hacı Mehmet Eker’in ardından dün sabah saatlerinde kene ısırmasına bağlı ikinci ölüm vakası geldi. Yaşana can kaybının arıdan vücudunda kene bulunduğunu fark eden 70 yaşındaki bir vatandaşın da Tomarza Yaşar Karayel Devlet Hastanesi'ne başvurması ile fark edilen durum için acil önlem alınması bekleniyor.

Tomarza Kene (2)-1

Dün 13 Haziran Perşembe günü ise Tomarza ilçesi Kızılören Köyünde bayramın ilk gününde kene ısırması ile hastaneye kaldırılan 39 yaşındaki 3 çocuk annesi İlknur Ekinci’nin de hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Geçtiğimiz 2009 senesinde Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için sokağa çıkan ve vahşice katledilen 2 çocuğun da ablası olduğu öğrenilen Ekinci, Talas Dedeoğlu Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Halef Hoca Mezarlığı’na defnedilmişti.

Tomarza Kene (6)

Vatandaşlar Başkan Koç’a sesleniyor!
Tomarza’da artış gösteren vakalar sonrasında vatandaşlar ekin sezonun gelmesi nedeniyle kırsal kesimde fazla vakit geçirdiklerini ve artan kene vakalarından dolayı endişe duyduklarını dile getirdiler. Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç’un konuya dair bir açıklama yapmaması da dikkatleri çekiyor.
Gittikçe artan kene vakaları ile ilgili bir önlem alınması ve gerekli görülen yerlerde ilaçlama faaliyetlerinin arıtılması bekleniyor.

Tomarza Kene (5)

Tomarza’da kene alarmı: Önlem alınacak mı?
Tomarza’da kene alarmı: Önlem alınacak mı?
İçeriği Görüntüle

Bu konuda Tomarza ilçesinin yerel yönetiminden net bir bilgi beklenirken vatandaşlar artan vakaların daha kaç ölüme sebep olması gerektiğini soruyor.

Kaynak: İlayda Fatma Venedik