Birliği Genel başkanı Mahmut Şahin, ev sahibi ve kiracı arasında yapılan anlaşmaların belgelenmesi ile ilgili kritik detayları kamuoyuna sundu. Kiracının mobil bankacılık üzerinden ev sahibine gönderdiği ücretin açıklama kısmında kira bedeli yazması dahi taraflar arasındaki sözleşmeye dayanarak bu paranın kira olarak sayılacağını belirtti.

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında anlaşmazlıklar sık sık gündeme geliyor. Tüketiciler birliği Genel başkanı Mahmut Şahin ise kiracı ve evsahibi arasındaki bu anlaşmazlıklar karşın hukuki noktayı kamuoyuna sundu. Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan anlaşmaların belgelenmesi tüketiciyi kurduğunu anlatan Şahin, bazı ev sahiplerinin ise yüksek fiyatlarda kiralar evlerine kiralayabilecek için bazı tüketicilerin mağdur ettiklerini belirtti.

Kira (5)

Kiracılarımız bu konuda endişe etmesin!
Şahin, bazı kiracıları ev sahiplerine mobil bankacılık üzerinden kira bedeli yatırırken işlem sırasında açıklama kısmını boş bıraktıklarını belirtti. Bazı kiracıların bu konuda endişe duyduğunu belirten Şahin,

“Diyelim ki kiracı göndermiş olduğu paranın açıklama kısmına 'kira bedeli' yazmadı. Böyle olsa bile o kira sayılır çünkü bir kira sözleşmesi, kontrat var. Kontratta şu tarihten itibaren kiracı olduğu ve şu bedeli yatıracağına dair bir sözleşme var. Sözleşmeye istinaden kiracı her ay ev sahibinin hesabına para gönderiyor. Bu kira yerine geçer çünkü daha önce böyle bir dava açılmış ve Yargıtay bu konuda bunun kira olduğunun kararını vermiş. Dolayısıyla ev sahibinin hesabına yatırılan para kira yerine geçer. Kiracılarımız bu konuda endişe etmesin” dedi.

Kira (4)

Bilinçli Tüketim: Cebinize mi Ruhunuza mı Alışveriş Yapıyorsunuz?
Bilinçli Tüketim: Cebinize mi Ruhunuza mı Alışveriş Yapıyorsunuz?
İçeriği Görüntüle

İtiraz ettiklerinde bu konu kapanır!
Türkiye’de bazı ev sahiplerinin bu gibi durumlara fırsata çevirmek istediğini belirten Şahin,

"Kötü niyetli bir ev sahibi, açıklama kısmına 'kira bedeli yazmadı' diye yeniden kira bedeli talep ederek icra davası açmış ise kiracılarımız rahat olsun. Ellerindeki sözleşmeyle icra dairesine itiraz ettiklerinde konu kapanır, mahkemeden döner. Bu tarihten itibaren de kiracılarımız, lütfen ücreti gönderirken her ayın kirasını açıklama kısmına yazsın. 2025 yılı nisan, mayıs ayı kirası diye yazarsanız karşı tarafın da hiçbir teşebbüs şansı kalmaz” diyerek konuya son noktayı koydu.

Kaynak: AA