Ali Hızar’dan çağrı: Avrupalı Türkler Bakanlığı kurulmalı
Ali Hızar’dan çağrı: Avrupalı Türkler Bakanlığı kurulmalı
İçeriği Görüntüle

 

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda  Türk Ocağı  Kayseri Şube Başkanı Doç.Dr.Bayram Durbilmez, 300 Erciyes Üniversitesi Öğretim üyesi’nin  Türk Milleti’ne çağrıda bulunan  3 maddelik belgeye imza attıklarını açıkladı.

Türk Ocağı Kayseri Şubesi seminer salonunda düzenlenen toplantıya Türk Ocağı Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez, ERÜ Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı. ERÜ Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk tarafından hazırlanan 3 maddelik belgenin 300 öğretim üyesi tarafından imzalandığını ifade eden Durbilmez, maddeleri sıraladı.

Durbilmez, “Türk milletinin akli selimine sesleniyoruz. Tarihin bu dönemecinde Türk milleti adına hareket edenleri şu maddelerce uyarıyoruz: 1- Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve sahibi olan Türk milletinin adı vatandaşlık tarifinden ve anayasadan çıkarılamaz. 2- Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz. 3- Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk milltetinin kesintisiz eğemenliği esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz. Bu üç maddeyi 300’den fazla bilim adamı imzalamıştır” ifadelerinde bulundu.