CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’den Özgür Özel’e tam destek
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’den Özgür Özel’e tam destek
İçeriği Görüntüle

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin Katar’dan 12, Umman’dan 12 ve İngiltere’den 20 olmak üzere toplam 44 Eurofighter uçağı alınacağını açıkladı. Uçak teslimatlarının gelecek yılın başında başlayacağını açıkladı.

Öte yandan Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Starmer, iki ülke arasında Eurofighter Typhonn savaş uçağı işbirliği anlaşmasını imzaladı. Bakan Güler: Türkiye İngiltere'den 20, Katar'dan 12, Umman'dan 12 Eurofighter alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imza töreninde yaptığı açıklamada, Eurofighter Typhoon uçaklarına ilişkin uygulama düzenlemelerinin heyetler arası görüşmelerde imzalandığını belirterek, “Birleşik Krallık ile bu işbirliğimizin savunma sanayiinde müşterek projelere de kapı aralayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Savaş Uçağı 44 (4)

”Ticaret hacmimizi 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz”

Erdoğan, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere de değinerek, “(Birleşik Krallık) Ticaret hacmimizi ilk etapta 30, ardından 40 milyar dolara çıkarma kararlılığındayız. Ekonomik ilişkileri güçlendirme hususunda kararlıyız.” dedi.

Erdoğan, Eurofighter Typhoon mutabakatının, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki stratejik ilişkilerin yeni bir nişanesi olduğunu vurguladı.

Savaş Uçağı 44

Bakan Güler: 44 Eurofighter almayı planlıyoruz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise Türkiye’nin Katar’dan 12, Umman’dan 12 ve İngiltere’den 20 olmak üzere toplam 44 Eurofighter Typhoon uçağı almayı planladığını, teslimatların gelecek yılın başında başlamasının öngörüldüğünü açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi