Bakan Tekin, KPSS ile atama döneminin sona erdiğini ve yeni sistemde mülakat sürecinin belirleyici olacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının 24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacağını duyurdu. “KPSS ile atama dönemi bitti, yeni sistemde mülakat sonuçları esas alınacak” diyen Tekin, temizlik personeli, kaynak kitap, zorunlu eğitim ve eğitim karnesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Erciyes Üniversitesi’nden şehirle buluşma fırsatı: Kültür Yolu turu başlıyor!
Erciyes Üniversitesi’nden şehirle buluşma fırsatı: Kültür Yolu turu başlıyor!
İçeriği Görüntüle

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Tekin, “KPSS ile öğretmen atama dönemi sona erdi. Mülakat puanlarına yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından, çok büyük ihtimalle 24 Kasım’da Cumhurbaşkanımızın risaletiyle atamalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Bakan Tekin, açıklamasında yalnızca öğretmen atamalarıyla ilgili değil, eğitim sistemine dair birçok başlıkta önemli değerlendirmelerde bulundu.

Okullarda temizlik sorunu çözüldü
Okullardaki temizlik personeli eksikliğine ilişkin konuşan Tekin, “Geçtiğimiz yıl yaşanan personel sıkıntısı artık çözüldü. Çalışma Bakanlığı ile koordineli şekilde 130 bin kişilik temizlik personeli desteği sağlandı. Bu yıl haftada üç gün çalışma esasına dayalı yeni bir sistem uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak kitap yasağı ve yapay zekâ destekli sistem
Kaynak kitap tartışmalarına da değinen Tekin, “Devlet okullarında dış kaynak kitap kullanımını yasakladık. EBA ve MEBİ uygulamalarımızda öğrencilerimize yeterli materyal sunuluyor. MEBİ yapay zekâ destekli yönlendirmeler yapıyor; öğrencinin hangi konuda eksiği varsa sistemi tespit ediyor” açıklamasında bulundu.

Zorunlu eğitimde yeni düzenleme gündemde
Zorunlu eğitim süresiyle ilgili de konuşan Tekin, “İlk Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuda sunum yapacağız. Önümüzdeki yıl eğitim-öğretim takvimi buna göre planlanacak” dedi.

“Eğitimde yerli ve milli anlayış”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eleştirilerine de yanıt veren Bakan Tekin, “Eğitim politikalarımız yerli ve milli değerlerimiz üzerine kuruludur. Bundan rahatsız olanlar olabilir ama biz bu çizgiden sapmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi